Stapanii (blogo)sferelor

Pe rand, Adrian Nastase si Ion Iliescu s-au laudat cu numarul de vizite inregistrate pe blogul lor. Acum, Elena Udrea lanseaza (“pe surse”, cum ar spune Ciutacul) zvonul ca blogul sau ar fi cel mai tare din parcare.

Motiv pentru care este timpul sa vedem ce spune Alexa.com referitor la acest subiect. Iar Alexa ne spune ca Elena nu are dreptate. Mai mult, ne spune ca, in ceea ce priveste traficul, “stapanii blogosferelor” scad. Si scad. Si tot scad. O scadere prevazuta de catre unii inca de acum o luna.

Intrebare: putem avea incredere in datele oferite de Alexa.com? Raspunsul meu este afirmativ. Cu doua conditii: sa privim rezultatele ca oferind tendinte si nu valori absolute si, avand in vedere tehnologia folosita, sa comparam site-uri care se adreseaza unui public tinta avand acelasi tip de comportament online.

Iata, spre exemplu, cum trendul indicat de Alexa.com in cazul Elenei Udrea este confirmat de catre Trafic.ro:

Si totusi, zvonurile “pe surse” contin, precum legenda, un sambure de adevar: Elena Udrea i-a depasit pe Iliescu si Nastase in privinta numarului de afisari. O prima explicatie a acestei situatii este data de faptul ca fiecare insemnare de pe blog este o pagina in sine. O a doua explicatie este data de faptul ca oamenii vor sa afle mai multe despre “blonda de la blog”. Ce vor sa afle oamenii? Aflam cu ajutorul Trafic.ro Tools

De unde se vede ca, daca Ion Iliescu si Adrian Nastase se adreseaza, in primul rand, activului de partid, “blonda de la blog” se adreseaza unui public avand cu totul si cu totul alte interese.

Si, daca tot vorbeam la inceputul insemnarii despre “informatiile pe surse: uitati-va la acest articol din Libertatea. Cum se face ca spre Elena Udrea si Traian Basescu exista linkuri, iar spre Adrian Nastase si Ion Iliescu nu exista?

Sa navigati bine! ­čśë

Recomand─âri

5 comentarii

 1. eu trec de putina vreme pe la tine si este nedrept sa te intreb dar daca-mi adresez mie intrebarea (sper!…) nu-i nicio problema:
  de ce o fi atat de important pt tine tema asta!
  (blogurile lui nastase adrian, iliescu ion, udrea elena &Co)
  o zi buna!

 2. Eu n-as pune baza pe Alexa. Nu este un instrument bun pentru site-uri mici si medii.

  Foloseste esantioane nereprezentative de persoane si mai sunt si alte probleme desi nu as vrea sa va plictisesc cu detalii tehnice.

 3. Sorin Tudor

  @ Andrei,

  Daca citesti cu atentie conditiile in care am spus ca poate fi folosit si compari cu alte statistici, ai sa vezi ca am dreptate: trendurile rezultate sunt corecte.

  Ma rog, e o discutie lunga si prea tehnica. Poate o avem cu alta ocazie. ­čśë

 4. […] Elenei Udrea e citit de oameni interesati de politica si nu de perversi avizi de poze porno (vezi Sorin Tudor) sau, din contra, cine ne garanteaza noua ca Sorin Tudor nu ne manipuleaza sau a interpretat gresit […]

 5. […] situatie care nu s-a modificat mult fata de acum aproape un an. In ceea ce priveste pozele Elenei Udrea, […]

Adaug─â comentariu