Zvonul zilei: Sorin Oprescu, o campanie marca Omar Hayssam

Astazi, in imprejurari prea putin importante, mi-a fost servit zvonul zilei:

cu Marie Jeanne Ion ocupandu-se de aparitiile publice ale lui Sorin Oprescu, campania Doctorului ar incerca sa imite tiparul emotional probat in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak.

Ca urmare, suspendarea blogului, arderea cortului de campanie, mutilatii care ar fi trebuit adusi la televiziune sau impartirea Bucurestiului de catre Mitrea si Blaga ar fi doar transpuneri electorale ale sms-urilor prin care Marie Jean anunta rapirea, a telefoanelor sale catre Prima TV si, mai apoi, a aparitiilor televizate.

Intrebare: presupunand ca s-ar putea identifica publiul tinta si canalele prin care sa poata fi transmis “fara sa explodeze in fata”, credeti ca, in in zilele de campanie ramase, un astfel de zvon ar putea avea vreun efect?

In filmulet, Sorin Oprescu si Marie Jeanne Ion (via Chinezu).

Recomandări

10 comentarii

 1. Semantic

  A fost o “media operation” de la inceput si are efect.

 2. Sorin Tudor

  @ Semantic,

  Vai, ce descoperire naucitoare ai reusit se faci!!! Media operation? In plina campanie electorala? Incredibil!!!

 3. Semantic

  🙂 Incerc si eu, modest sa spun cate ceva, nu ma pot ridica la nivelul subtilitatilor dumneavoastra in privinta zvonurilor dirijate.

 4. fata de pe...trecere

  E o operatiune a majoritatii clasei politice. Uitati-va cine sint ceilalti consilieri: consilier al lui Constantinescu, al Regelui,ai PSD, ai Pnl si fosti securisti.Asa “fauna” nu se poate stringe fara o forta puternica in spate.
  Alt zvon pe piata e ca se va incerca instaurarea Monarhiei.Chiar si Iliescu lucreaza la plan.

 5. Semantic

  Rectific: “…la nivelul subtilitatilor dumneavoastra in privinta contracararii zvonurilor dirijate…”, hehehe multumesc

 6. Sorin Tudor

  @ Fata de pe trecere,

  Toate bune si frumoase, dar las-o mai moale cu ceilalti consilieri. 😉

  In rest, o corectura de nuanta: Iliescu lucreaza la planul prin care va fi recunoscut ca facand parte din Monarhie. 😛

 7. gogulescu

  Este evident ca iliescu, bobic si toti cei 500 de ani de puscarie din spatele lui oprescu nici nu au sperat vreodata sa aiba asa succes la bucuresteni otrava lor. se mira si ei cum s-au lasat prostiti pe capete si isi rad in barba

 8. fata de pe...trecere

  Adica de ce s-o las mai moale? Ce, nu e adevarat ca oprescu are consilieri ai tuturor fortelor politice? Inclusiv pdl. Oprescu e chiar exponentul Sistemului. E cel mai bun proddus pe care putea sa-l cloceasca in acest moment.

 9. Sorin Tudor

  @ Fata,

  Consilierii nu sunt cel mai bun exemplu in a-ti sustine afirmatia (atentie: nu zic ca e adevarata; nu zic ca e falsa). Spun doar ca unii sunt consilieri si atat. Hai sa nu intram in amanunte.

  Ideea e ca nu poti pleca de la consilieri pentru a spune ca e exponentul Sistemului. Bonus: oare nu era candidatul anti-Sistem? 😉

 10. Cristi

  S-ar putea sa aiba efect. Nu am priceput exact cine a lansat acest zvon, un detaliu esential in ecuatie.

  Iar acum hai sa-mi dau si eu cu parerea ca ma plictisesc. Cred ca publicul-tinta al acestui zvon sunt votantii liberali by default. De ce? Daca zvonul este crezut, votantul liberal isi aduce aminte de tot episodul rapirii, de misterul cu parfum de servicii secrete din jurul acestuia, de simpatia presedintelui pentru servicii etc. Iar apoi, vazand o urma de inghetata topita pe un anume cort de campanie, electorul “se prinde” ca “iar e o manevra”, cu acelasi autor / vinovat de serviciu, se chiteste-n barba si nu se mai duce la vot. Sau voteaza pe contra. Iar Oprescu castiga alegerile.

  Un zvon din categoria fum fara foc. Si foarte, foarte sofisticat. Oricum, cel care l-a lansat e un excelent jucator de biliard.

Adaugă comentariu