Ar fi putut cineva face mai mult decat Basescu?

“Nu am nicio culoare politica, nu am votat pe nimeni pentru ca nu a meritat nimeni, dar… Sa presupunem ca in locul astuia era oricare altul, ce ar fi putut face?

Sau… Crezi ca ar fi putut face ceva? Ce?

In conditiile in care nu avem infrastructura, industrie, agricultura etc, cine si ce crezi ca ar fi putut face? Ca solutie urgenta ma refer.”

Acesta este comentariul facut de Ionut in cadrul insemnarii precedente. (Prin urmare, “astuia” = Basescu.)

Pe de o parte, il inteleg perfect pe Ionut: sunt unul dintre aceia care, in turul II, au ales varianta votului nul, chiar daca prietenii au incercat sa ma convinga de faptul ca aceasta ar fi o greseala.

Pe de alta parte, refuz sa cad intr-un pacat care il purtam in carca din stravechime: acela de a spune ca nimeni nu ar fi putut face mai multe, ca nimeni nu este mai bun, ca, asta e, nu avem ce face. De parca, in pauzele de sporovait cu oaia cea guraliva, ciobanasul mioritic ar fi aruncat un blestem asupra noastra.

Prin urmare, voi ce credeti:

ar fi putut cineva face mai mult decat Basescu? Cine?

Recomandări

17 comentarii

 1. Sorin Tudor

  @Bogdan,

  Repet: este o generalizare pagunoasa. Iesi din ea si priveste lucrurile in perspectiva. Nu e vorba de a da un exemplu pe care apoi sa il “pandim”. Pentru ca intrebarea nu este nici daca exista un astfel de om politic, nici daca (sau cand) el se va “murdari”. Intrebarea este: ce a pus in loc sistemul de gandire pe care il aplici? Si, mai ales: are el vreo finalitate?

  @Cristian Voiculescu,

  Cred ca sunt mai multe intrebari “valabile”. Depinde de momentul de “inflexiune”.

 2. Cine pune aceasta intrebare si cine se disculpa ca nu a votat sau a anulat votul in turul 2 nutreste oaresce simpatie fata de base, chiar dca nu recunoaste.
  Ce putea sa faca Base?
  Exact ce spune Ionut ca nu e in Romania:infrastructura, industrie, agricultura…

 3. Refuz sa ma gandesc in asemenea termeni. Deocamdata vad ce face basescu de 6 ani si consider ca nu e bine. Din acesta cauza ar fi trebuit schimbat in 2009. E logica democratie, nu faci treaba vine altul. Incerci macar. Pentru ca nu ai habar daca va fi mai bun sau mai rau. Pe logica asta dupa mine mai bine ar fi ramas in 2004 Nastase. Pentru ca cel ce a venit dupa el a fost si mai rau.
  Si oricine ar fi venit ar fi avut de oferit macar speranta, ca orizont. Asa imi e clar ca o sa fie din ce in ce mai rau.
  Si ca sa raspund si la intreabre: oricine ar fi venit ar fi facut mai mult decat basescu. Pentru ca basescu nu a facut nimic.

 4. Cristi

  intrebarea mi se pare stupida, in primul rand pentru ca este retorica. si mai sint doar 13% care-si pun intrebarea asta, negand evidenta.

  partea a doua a intrebarii (“cine?”) e la fel de stupida pentru ca presupune o judecata contrafactuala, care nu are nicio legatura cu realitatea si cursul istoriei, in genere.

  mentinandu-ma in acelasi registru, as spune ca intrebarea “corecta” e: “oare cine nu ar fi putut sa faca mai multe…”.

 5. Partidul Poporului-Dr. Constantin Cojocaru (platforma, statut, obiective)-G.I.R. Platforma politica de actiune a Grupului Independentilor Romani(G.I.R.)
  Adresa web: http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=424
  Proiect Dr. Constantin Cojocaru Situatia reala, documentare, expuneri, program-proiect, doctrina, organizare, desfasurare
  Adresa web: http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=223
  Index de lucrari : http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=236

  1.1. A fost aprobat ACTUL CONSTITUTIV al PARTIDULUI POPORULUI. Prin acest ACT CONSTITUTIV, Constantin Cojocaru a fost imputernicit sa indeplineasca toate actele si formalitatile cerute de lege pentru inregistrarea PARTIDULUI POPORULUI la Tribunalul Bucuresti.

  Retinem, deci, ca PARTIDUL POPORULUI a fost CREAT, pe 3 iulie 2010, de catre cei 48 reprezentanti ai celor un milion de sustinatori ai LEGII COJOCARU, cu 20 de zile INAINTE ca Dan Diaconescu sa incerce sa devina proprietarul acestei creatii, la care el NU A LUAT PARTE, prin cererea depusa la OSIM.

  Dan Diaconescu si Tudor Barbu au avut cunostinta de ACTUL CONSTITUTIV al PARTIDULUI POPORULUI, inca din data da 5 si, respecriv, 6 iulie, cund actul a fost prezentat in emisiunile celor doi. Prin aceste prezentari, milioane de romani au afla si stiu ca PARTIDUL POPORULUI a fost creat cu mult inainte de incercarea lui Dan Diaconescu de a-si insusi denumirea de PARTIDUL POPORULUI.

  1.2. Prin a doua hatarare, adunarea generala din 3 iulie, 2010, l-a imputernicit pe Constantin Cojocaru sa indeplineasca toate actele si formalitatile cerute de lege pentru recuperarea celor un milion de semnaturi de la OTV, inclusiv actiuni in instantele civile si penale.

 6. NU ESTE ALTU MAI BUN CA BASESCU CINE ASTEA DELA PESEDEU AU FURAT TOT AU DISTRUS TARA UITE IN CE HAL AM AJUNS SAU INBOGATIT TOTI AU VILE CONTURI IN BANCI

 7. murfy

  Ar fi putut face cineva mai mult decit Belibarezul……?
  Desigur -aproape orcine -cu conditia sa fie persoana cultivata, inteleapta
  umila , credincioasa – hotarita si responsabila .
  Dovada – Cota unica este o mare prostie pentru cei multi si o mare
  smecherie pentru putinii bogati si superbogati ai romaniei.
  Banii varsati pe tot felul de nimicuri – trebuiau sa se regaseasca in
  realizari importante .
  Au nenorocit legislatia , sanatatea , invatamintul , au taiat si iar taiat
  au distrus totul.

Adaugă comentariu