Prezidentiale, turul II: un vot pentru Basescu, un vot pentru Geoana

Pe 22 noiembrie am fost la vot. Si, asa cum am spus, l-am votat pe Crin Antonescu. Printre altele, tocmai pentru ca – tot asa cum am spus – nu am vrut sa votez nici Traian Basescu, nici Mircea Geoana.

Ce voi face pe 6 decembrie? Ma voi duce la vot, fireste. Si voi proceda asa cum am procedat si in alte situatii similare: voi stampila buletinul de vot de doua ori, impartind voturile in cel mai democratic mod cu putinta:

unul pentru Basescu, unul pentru Geoana. Si un nul pentru amandoi.

Pentru ca nu pot sa aleg intre (ceea ce eu consider a fi) doua rele. Este singura posibilitate pe care o am eu, cetateanul, pentru a acorda un vot de blam.

Recomandări

38 comentarii

 1. Dorian

  Romani,daca Basescu iese iar ne va termina chiar de tot. Nu uitati ce “respect” a aratat mai ales pentru bugetari, pensionari dar mai ales fata de increderea pe care i-am acordat-o in anul 2004. V-au placut zilele de concediu fara plata pe care a trebuit sa vi le luati acum la finele acestui an? Credeti ca-i va pasa de noi si de data asta, daca va castiga alegerile ? Amintiti-va de felul in care a inceput sa se dea rotund (un mic “cult al personalitatii”) afisandu-se cu vizitele pe care le-a facut pe-a acasa unde a mancat sarmalute ‘ca la mama acasa’ (ce ne intereseaza pe noi romanii cu ce s-a ospatat el) sau la munte (precum si momentele de relaxare de acolo; in acest timp sunt atatia oameni onorabili care nu-si pot permite nici macar pana la Sinaia sa calatoreasca) sau la diverse restaurante sau felul in care fiica-sa e mare vedeta (si asta ne intereseaza prea putin !) Nu uitati ca nu s-a aplicat absolut deloc sloganul “SA TRAITI BINE !” Si nici nu se va aplica daca iese din nou. Chiar atat de usor sunteti impresionati de teatrul pe care-l joaca in diferite momente si asta doar pentru a-si mari capitalul politic ? Vi se pare norma ca sa se adreseze unor persoane respectabile cu termenul de “gaozari” ? V-a placut faptul ca atunci cand au fost eliberati acei reporteri rapiti in Iraq s-a hotarat ca informatiile (privind eliberarea lor) sa fie clasificate pentru o perioada de 50 ani? Cred ca daca am avut atata incredere in el si l-am votat am fi dorit si noi sa stim adevarul, fiind totusi cetateni ai acestei tari.
  In cei 5 ani de guvernare nu i-a pasat absolut deloc de invatamantul romanesc , de sistemul sanitar si mai ales de modernizarea cailor de comunicatii din Romania (desi statul roman a ciupit in acest sens sume enorme de la noi romanii). Trist este ca au fost taraganate si au ramas nerezolvate cateva cazuri grave : Priplata, Teo Peter, Omar Hayssam.
  cat priveste Klaus Johannis, se stie ca a facut o treaba foarte buna acolo unde a fost in ultimii ani . Nu uitati ce lipsa de comunicare a dovedit presedintele tarii cand nu a vrut sa asculte doleantele opozitiei, in ceea ce priveste propunerea de numire a lui Klaus Johannis intr-un post important (se stie care) in Guvernul Romaniei.
  Desi avem un potential turistic remarcabil, in cei cinci ani de guvernare, Basescu a tratat cu o indiferenta crasa acest lucru iar patrimoniul cultural romanesc a avut si inca are de suferit din cauza asta.
  Avem si un potential agricol foarte mare dar nici aici nu s-a miscat aproape nimic, ba chiar am ajuns ca sa fim importatori de produse agricole care nu intotdeauna sunt sanatoase pentru organism.Nu uitati nici asta!
  Deschideti bine ochii oameni buni si nu va mai lasati inselati de “piruetele verbale” basesciene care ascund foarte multa viclenie, asa cum s-a dovedit si cu sloganul “SA TRAITI BINE !”
  Eu unul il votez pe GEOANA.
  BASESCU a primit -din toata inima- in 2004 votul meu dar apoi in cei cinci ani mi-a produs o profunda dezamagire.
  Haideti sa incercam si o SCHIMBARE ! Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 2. Dorian, si alalaltul rarait tot un rahat cu ochi este. Unul ne face “gaozari”, altul “nesimtii dracului”, unul vinde flote, alte merge pe ascuns la moscova. Eu rezonez cu Sorin doar ca eu nu imi voi pierde macar vremea pana la sectia de votare.

 3. p

  ALO! Votul pt Basescu este vital!Basescu lupta cu mafiotii, in numele reformei adevarate a lasei politice si a statului. Nu dati voie comunistilor sa fure Romania si sa o batjocoreasca. Basescu este cel mai bun om.

 4. http://www.youtube.com/watch?v=g7M6WWGD_h0 doamne aveti grija ce votati uitati va aici sunt penibili

 5. […] de o parte, il inteleg perfect pe Ionut: sunt unul dintre aceia care, in turul II, au ales varianta votului nul, chiar daca prietenii au incercat sa ma convinga de faptul ca aceasta ar fi o […]

Adaugă comentariu