(dez)InfoPolitic. Punct ro.

Cel mai recent newsletter InfoPolitic.ro publica analiza “Confiscarea simbolica a spatiului virtual”. “Analiza” am spus?! Imi cer scuze: publica un text care, cu bunavointa, ar putea fi considerat o compunere.

Rar mi-a fost dat sa vad o mai mare densitate de vorbe goale, gafe si nonsensuri! Marturisesc, daca as fi vazut textul cu pricina pe un blog, as fi ras copios. Din nefericire avem de a face cu o “analiza” a unuia dintre cele mai cunoscute institute romanesti.

De ce din nefericire? Pentru ca, aceia care se intreba de ce nu este luata in serios blogosfera si de ce advertiserii nu se inghesuie sa o considere un mijloc de promovare, pot avea acum un raspuns in plus.

Doamnelor si domnilor, iata cateva fragmente despre blogosfera iesite din putul gandirii academice a Institutului Pro! Enjoy!

Blogul este un mijloc de comunicare care se pliaza pe ritmul alert al vietii. Elementul esential care le asigură succesul este caracterul personal al fiecărui blog. Majoritatea blogurilor nu oferă pur şi simplu informaţie (funcţie pe care o îndeplineşte cu succes presa), ci oferă interpretări, evaluări sau idei.

Sigur, fiind academic, dezacordul este scuzabil. Mai ales ca aflam informatii halucinante: ce fac blogurile? se pliaza!; ce face presa? indeplineste cu succes!; ce ofera blogurile? ofera pana si idei (chiar ati fi facut gafa de a crede ca si interpretarile sau evaluarile au nevoie de idei?!).

Blogul a apărut tocmai din nevoia unui refugiu, din necesitatea unei desprinderi subiective de cotidian, el este înainte de toate o detaşare relaxată de excesul informaţional la care suntem supuşi zilnic.

Esti schizofrenic? Simti ca lumea te uraste? N-ai bani pentru psiholog? Atunci e clar, esti blogger. Dar nu e nimic: stim ca asa te relaxezi tu, in timp ce noi ceilalti, ne ocupam cu chestii serioase…

Imagologic, blogurile politicienilor consemnează o invadare a unui spaţiu virtual a cărui faimă este că poate suporta pe toată lumea.

Ti-a spus cineva ca esti insuporatabil? Nicio problema: acum ai lumea ta!

După cum hârtia suportă orice, şi world wide web-ul are proprietăţi similare.

Doua suluri de world wide web, va rog! Preferabil Zentiva…

Clasa politică este încremenită şi incapabilă să dezvolte un proiect, iar blogul a devenit un fel de jucărie atractivă, pusă în slujba răfuielilor politice.

Cum va spuneam: cine nu e capabil de nimic, isi face blog.

Compromisul însemna alegerea “căii aurite”, iar în ciuda devalorizării conceptului, atributul este fundamental pentru actorii politici.

Hotarati-va, domnilor: e concept sau e atribut? Sau, mai bine, lasati-o asa. Altfel, cine stie ce idei va mai vin…

Recomandări

3 comentarii

  1. te-ai molipsit cu criticile dure? 😀

  2. Sorin Tudor

    Ei, Dane, venind de la tine, suna a compliment… 😉

  3. Domnu’ Tudor, exagerati cu criticile. Mie, de exemplu, lectura newsletter-ului Infopolitic mi-a cauzat o bunadispozitie binevenita in aceasta perioada de vacanta.
    Eu zic sa nu-i mai criticati, ca poate se descurajeaza 😉

Adaugă comentariu