Ar fi putut cineva face mai mult decat Basescu?

“Nu am nicio culoare politica, nu am votat pe nimeni pentru ca nu a meritat nimeni, dar… Sa presupunem ca in locul astuia era oricare altul, ce ar fi putut face?

Sau… Crezi ca ar fi putut face ceva? Ce?

In conditiile in care nu avem infrastructura, industrie, agricultura etc, cine si ce crezi ca ar fi putut face? Ca solutie urgenta ma refer.”

Acesta este comentariul facut de Ionut in cadrul insemnarii precedente. (Prin urmare, “astuia” = Basescu.)

Pe de o parte, il inteleg perfect pe Ionut: sunt unul dintre aceia care, in turul II, au ales varianta votului nul, chiar daca prietenii au incercat sa ma convinga de faptul ca aceasta ar fi o greseala.

Pe de alta parte, refuz sa cad intr-un pacat care il purtam in carca din stravechime: acela de a spune ca nimeni nu ar fi putut face mai multe, ca nimeni nu este mai bun, ca, asta e, nu avem ce face. De parca, in pauzele de sporovait cu oaia cea guraliva, ciobanasul mioritic ar fi aruncat un blestem asupra noastra.

Prin urmare, voi ce credeti:

ar fi putut cineva face mai mult decat Basescu? Cine?

Recomandări

17 comentarii

 1. anca

  nu. si nu pentru ca n-ar mai fi fost nimic de facut…

 2. Felicitari pentru interpretare Sorin 😉

  In opinia mea, raspunsul este da. Clar. Solutii exista. Oameni exista.

  Dupa 20 de ani de “dat in diverse”, am ajuns la concluzia ca nu se vrea, si pentru ca nu imi plac abordarile astea impersonale, o voi spune mai clar, cu subiect: Ei nu vor, dar nici noi nu vrem! 😉

  Cheers,
  Mihai Alex.

  Ma dau si pe Twitter la @smihaialex

 3. Cand ai alternativa la Basescu un proiect politic Johannis este o naivitate sa te mai intrebi daca altul ar fi putut mai mult.
  Cu siguranta aveam acum un lucru esential in actul de guvernare:seriozitate
  Absenta de la vot, votul nul si alte gaselnite nu sunt decat niste justificari ale unei alegeri proaste.

 4. George

  E cea mai paguboasa intrebare (“ce ar fi facut altcineva in locul… daca…?”). Atata timp cat cel care este in prezent presedinte, face greseli, oricare altul ar fi fost mai bun!

 5. Eheheee…Vezi, inca din start plecam de la o premiza proasta si anume ca Presedintele ar fi trebuit sa faca “mai mult” sau “ceva”. Presedintele nu are rol executiv. Punct. Ca la noi se intampla altfel, “pe sub mana” si “cu susta” si ca mai pe fata, mai pe ascuns, Presedintele asta face, asta e o cu totul alta discutie. Dar de ce sa fi facut Basescu mai mult? Pentru asta are un Guvern pe care l-a propus si ras-propus, nu? E adevarat, s-a incapatanat sa aiba un Guvern din oameni indoielnici, acoliti si membri ai partidului dar el, in mod normal si constitutional, n-ar fi avut ce face mai mult.
  Ca un Presedinte adevarat le-ar fi fortat mana celor din Guvern, i-ar fi schimbat sau le-ar fi “impus” deciziile corecte, in interesul cetatenilor care i-au acordat, sau nu, votul de incredere asta ar fi fost mult mai normal sa se intample dar asa…
  Niciunul din fostii candidati la presedintie nu ar fi facut lucrurile altfel.
  Un fost profesor din facultate zicea asa: chiar si dupa un an intr-un partid politic, esti murdar de faptele pe care inaintasii tai le-au facut sau nu in ultimii 20 de ani.

 6. Sorin Tudor

  @Bogdan,

  Un presedinte trebuie sa faca! Pentru simplul motiv ca este obligat sa faca (Si, probabil, orice presedinte de dupa 1989 ar fi facut mai mult decat ceea ce a facut Basescu.)

  Mai concret, ma refer la faptul ca presedintele ar fi trebui sa fie impartial. Sau, pentru a pastra tonul intrebarii “mai impartial”. Si ar fi trebuit ca, in momentul in care a aflat ca “sa traiti bine” e doar un banc prost, sa fi initiat o consultare cu toate formatiunile politice (ma opresc aici si nu insir si societatea civila, de exemplu, pt ca presupunem ca masurile trebuiau luate in regim de urgenta).

  Si tot asa, as putea continua cu lucruri pe care altii le-ar fi facut mai bine decat Basescu.

  In acelasi timp, nu mi-am putut opri o tresarire cand ti-am citit comentariul. Pentru ca spui adevaruri pe care, prinsi in vartejul “nebuniei declaratiilor” suntem tentati sa le uitam. Sau suntem tentati sa le judecam mai putin aspru.

  In opinia mea, ceea ce spui tu ar trebui sa fie spus de cat mai multi, cat mai des. Pana intelege toata lumea.

  PS: Nu sunt de acord cu spusele profesorului tau. Este o generalizare paguboasa, care sfarseste intr-o fundatura.

 7. grea intrebare.
  daca mi-ar fi pica la examen intrebarea asta cred ca ma picai 😀

  nu stiu daca ar fi putut face mai mult. asta pt ca in romania avem 3 SRL-uri care se rotesc la putere.

 8. Sorin Tudor

  @McGogoo,

  Am ras mult la chestia cu srl-urile! Multam!

 9. @Sorin: Da-mi un exemplu de om politic tanar, promitator care nu s-a murdarit si nu a fost corupt de sistemul in ale carui ape tulburi se scalda si, in cazul in care totusi gasesti unul, il analizam acum si apoi peste alte 12 luni.

 10. singura intrebare valabila este: ar fi facut geoana mai mult decat basescu?

Adaugă comentariu