Traian Basescu: adevaruri nerostite

Pasul 1. 7plus este un cotidian autohton. Cei interesati de politica stiu acest lucru si stiu si cum supravietuieste 7plus in peisajul media autohton. Pentru ceilalti “enuntul” ar putea reprezenta o noutate. Dar nu despre asta este vorba aici; nu in mod special. Ci despre Operatiunea “caderea lui Basescu”, articol in care se spun unele lucruri si se lasa sa se subinteleaga altele. Iata doar doua fragmente:

O mînă nevăzută

Această retrospectivă ar vrea să spună că la alegerile din 1996, 2000 şi 2004 o mînă nevăzută a stabilit cîştigătorii. Şi acest fenomen a început să se manifeste chiar din momentul în care România a devenit interesantă pentru marile puteri occidentale. Pare o teorie a conspiraţiei? Pare, dar faptele o confirmă. De aceea, o nouă întoarcere în trecut. O guvernare PSD cu Iliescu preşedinte în perioada 1996-2000 ar fi blocat România într-o stagnare ce ar fi întărit imaginea de ţară neocomunistă (vezi cazul Ucrainei din acea perioadă). La fel, o guvernare CDR în perioada 2000-2004 ar fi dus ţara şi mai mult în haos. Cît despre un regim PSD-Năstase în 2004-2009 probabil că ar fi dus România spre un regim autoritar şi corupt (nu atît Năstase, cît PSD-ul, în întregul lui). De aceea, să zicem că au fost schimbări necesare.

Indezirabil

Regimul Băsescu, anul V, o altă încercare de schimbare. Beneficiar al unor ale-geri care acum par a fi fost trucate (adică nu le-a cîştigat), el a devenit, în ultima perioadă, ţinta schimbării. Cum nu e docil ca Emil Constantinescu, la adresa lui s-a declanşat o uriaşă campanie de dezinformare. Nu cred că el este autorul acţiunilor “doi şi-un sfert”, Popoviciu, Becali. Nu e, dar lumea crede că el e autorul. Zvonul cu jurnaliştii arestaţi tot lui i se atribuie. Este executat mediatic, ca la carte. Şi, în mod sigur, i se mai pregătesc şi alte operaţiuni de acest gen. Pare a fi părăsit de serviciile secrete (atît de dragi lui) şi pe care şi-a bazat puterea. Cancelariile occidentale care l-au susţinut în 2004 l-au lăsat din braţe. Se dă senzaţia că Băsescu a devenit indezirabil. Şi trebuie să plece.

Pasul 2. Sarim peste un artiolele de genul EBA ia de la Luxten 7.000 de lei pe luna si ne ostoim setea cunoasterii din “oaze de intelepciune” de genul:

Analistii si politicienii vorbesc de o diversiune in cazul Becali organizata de Traian Basescu;

Politicienii, experti in Becali;

Traian Basescu este cel mai avantajat candidat la presedintie, potrivit analistilor politici.

Pasul 3. Citim ce zice Ion Cristoiu (da, chiar el!):

La şedinţele de judecată instituite de Realitatea TV şi Antena 3 au fost convocaţi numai apă­ră­to­rii lui Gigi Becali. (…)Cum se explică această neaşteptată înfrăţire a celor două posturi, până mai ieri deosebite până la duşmănie? Răspunsul ne e dat de o altă teză pe care cele două posturi au sugerat-o, când n-au spus-o dea dreptul: (…)preşedintele a regizat această întreagă tărăşenie pentru ca să nu se mai discute afacerile fiicei şi fratelui său. Pentru ca teza să fie eficientă electoral se impunea însă transformarea lui Gigi Becali într-o victimă a unor abuzuri. Manipularea mediatică se conturează astfel:
1) Gigi Becali e o biată victimă a unor grave abuzuri.
2) Tot ce i s-a întâmplat lui Gigi Becali îşi are cauza în diversiunea pusă la cale de Cotroceni.
3) Gigi Becali e o nouă victimă a lui Traian Băsescu
.

Întreaga mea prestaţie din ultimii cinci ani confirmă din plin că nu sunt un simpatizant al lui Traian Băsescu. Una e însă să-l critici pe Traian Băsescu, şi alta e însă să fii complice, prin tăcere, la folosirea unor mijloace incorecte din punct de vedere profesio­nal pentru a-l răsturna pe Traian Băsescu.

Bonus: Geoană asmute DNA-ul pe familia Băsescu si zice ca este o saturaţie de Băsescu în ţară. De ce este acesta un bonus? Pentru ca, din surse diferite, a ajuns catre mine un zvon privind relatia Geoana – Basescu. Un zvon pe care, macar de amorul artei, vi-l voi spune curand. Traim in teleromania

Recomandări

3 comentarii

 1. Mie persona mi se pare ca mass media incearca sa ii puna in carca lui Basescu arestarea lui Becali.Nu sunt fan Basescu…. dar nu inteleg o chestie:
  Cum se poate ca un om care incalca legea sa fie consierat o “victima” a jocului politic?
  Si chiar daca ar fi o victima…. iaca fas….. primeste pedeapsa pentru ce a facut…..
  Adevarul este atat de usor deformat.
  E ca si cum eu imi rup un picior jucand fotbal langa poarta adversa si apoi toti dau vina pe prietenul meu, care era portar , ca a dus la accidentarea mea…
  Ma asteptam de la Antene sa ii bage asta lui Basescu….. Voiculescu face treaba buna:)

 2. […] urma cu aproape trei saptamani spuneam ca din surse diferite, a ajuns catre mine un zvon privind relatia Geoana – Basescu. Un zvon pe […]

 3. […] data de 7 aprilie 2009, spuneam pe acest blog: Din surse diferite, a ajuns catre mine un zvon privind relatia Geoana – Basescu. […]

Adaugă comentariu