Multumirile lui Ion Iliescu (dupa 20 de ani)

Adrian Cristea publica un excelent interviu cu Ion Iliescu. Iata un scurt fragment:

Adrian Cristea: Acum, dupa ce au trecut 20 de ani si ati vazut cate s-au intamplat de atunci, le-ati mai multumi minerilor?

Ion Iliescu: Da! Pai sa va spun de ce: pentru ca falsul istoric este ca se prezinta violenta din Romania pe seama minerilor. Ceea ce e un fals! Nu minerii au adus violenta in viata noastra politica. Amintiti-va 28 ianuarie, nu era nici picior de miner, 12 ianuarie – de asemenea, 18 februarie a fost devastata cladirea Guvernului! Nu minerii au facut asa ceva, ci puslamalele acelea… In 13 iunie nu minerii au adus violenta.

28 ianuarie, 12 ianuarie, 18 februarie… Aducandu-mi aminte de spusele lui Lenin, nu am cum sa nu fac o paralela…

Ion Iliescu, 15 iunie 1990, Pavilionul Expozitional: Va multumesc inca o data tuturor, pentru ceea ce ati demonstrat si in aceste zile: ca sunteti o forta puternica, cu o inalta disciplina civica, muncitoreasca, oameni de nadejde si la bine, dar mai ales la greu.

Ion Iliescu, 15 iunie 2008, blogul personal: Felicitari Independentului Sorin Oprescu! Felicitari d-le primar general al Capitalei! Felicitari bucurestenilor care prin votul rational exprimat au ales, pentru prima data, un adevarat om de stanga la conducerea capitalei noastre europene!

Offline 1990, online 2008…

Recomandări

10 comentarii

 1. Si totusi … chiar nu se ofera NIMENI sa … ?. …

 2. fata de pe...trecere

  Sa-l “asomeze”, nu?
  Tocmai meditam la ceva, dupa alegerile astea. De vreme ce iliescu rezista atit si ii votam “proiectele” si “oamenii”, poate ca e o parte din noi, partea “neagra”, dar de care nu vrem sa ne despartim.
  De citiva ani am inteles ca, pina nu va disparea II, intr-un fel sau altul, din politica, noi vom face un pas inante si doi inapoi.
  Iliescu este “inima Sistemului”, de el sint legate fire nevazute, dar stiute, catre toate structurile Sistemului: politicieni, judecatori, economisti, ziaristi, servicii etc. Iliescu e Stapinul pentru ca are INFORMATIA. Despre toti si toate.Nimeni nu misca fara el.
  Cel care nu se conecteaza la “pulsul” lui iliescu, este rejectat de “sistem”.
  A avut inteligenta sau norocul sa-i fi “servit” si pe cei din vest. Altfel, era de mult inlaturat de la butoane.
  Ce sa facem noi? Sa emigram o vreme. Sa respiram aerul normalitatii, sa regasim logica. Pentru ca aici albul ne este prezentat ca fiind negru, iar negrul alb.Iar asta, in timp, te face ori nebun, ori leguma, ori psd-ist.

 3. Sorin Tudor

  @ Fata,

  Cat se poate de sincer: felicitari pentru comentariu! Excelent!

 4. Eu mergeam pe varianta clasica (naiva) in care daca tai capul pestelui se duce de ripa tot… Cred ca inca ma influenteaza basmele pe care i le citesc fiicei mele. Ca intotdeauna nu el ne darima ci armata de … iarasi bipbip care-i zace-n jur. Imi tresar atitea vorbe romanesti acum in cap … or fi stiut ei din timpuri stravechi ce spun. Cu privire la cum putem ajunge… intotdeauna o sa-mi aduc aminte de “1984”. Unele lucruri nu mor niciodata.

 5. fata de pe...trecere

  Multumesc. Timid. 🙂

 6. Cristi

  @ Sorin

  N-am crezut ca am sa mai retraiesc senzatia din 2000, turul unu (si doi).

  Apropos de “falsul istoriei”, stii care e faza care ma enerveaza cel mai tare? Nici macar cuvantul “golan” nu mai inseamna in iunie 2008 ce insemna in iunie 1990! Si nu-s americanii de vina, cum ziceau baietii de la Vama Veche!

  Fir-ar sa fie, ma duc sa ascult Timpuri Noi!

 7. fata de pe...trecere

  Daca iliescu a rezistat atit, daca face si desface totul in viata noastra, inseamna ca are rezervat un final maret.Nimic nu e intimplator. Poate mai devreme decit credem vom afla mult mai multe despre trecutul si prezentul nostru.
  Nu-mi pierd speranta.
  Alssa, si mie imi plac povestile. Dar numai cele cu final fericit. 🙂

 8. Sorin Tudor

  @ Cristi,

  Nu stiu… poate nu sunt eu in cele mai optimiste trairi ale mele, dar m-am gandit mult la “relativitatea istoriei traite”. Pentru aceia care au trait-o e importanta, e “adevarul lor”. Pentru ceilalti e simpla istorie sau, cu mult noroc, un scenariu de film bun sau o melodie cool.

  Asa a fost tot timpul si a nu intelege asta inseamna a te crampona de o fantoma (cred ca adevarul asta a fost cel mai neplacut adevar pe care a trebuit sa-l (re)constientizez in ultmul timp).

  @ Alssa,

  Ai perfecta dreptate: unele lucruri nu mor niciodata. Tot ce ne ramane de facut e sa speram ca pentru copiii nostri dracul va fi mai putin drac si negrul mai putin negru.

 9. Maria Focsa

  Congo, anyone?

 10. gogulescu

  “Ce sa facem noi? Sa emigram o vreme. Sa respiram aerul normalitatii, sa regasim logica. Pentru ca aici albul ne este prezentat ca fiind negru, iar negrul alb.Iar asta, in timp, te face ori nebun, ori leguma, ori psd-ist.”

  So true… Iti urmez sfatul (l-am initiat deja de ceva vreme) :))

  Intrebarea este: oare ne vom intoarce toti, si daca da, cum ne vom grupa pt a aduce niste bine in tzara?

Adaugă comentariu