Rezultatele alegerilor: Sorin Oprescu este primarul general al Capitalei

Conform rezultatelor exit-poll-urilor, este noul primar general al Capitalei.

Sorin Oprescu – 54,6%; Vasile Blaga – 45,4% (INSOMAR).

Sorin Oprescu – 54,5%; Vasile Blaga – 45,5% (CCSB).

Este timpul negocierilor… Iar apoi, dupa ce si numararea voturilor se va incheia, va fi timpul analizelor…

Rezultatele alegerilor la primariile de sector:

Sectorul 1

Andrei Chiliman – 56,8%; Răzvan Murgeanu – 43,2% (INSOMAR)

Andrei Chiliman – 53,7%; Răzvan Murgeanu – 46,3% (CCSB)

Sectorul 4

Popescu Piedone – 64,6%; Radu Silaghi – 35,4% (INSOMAR)

Popescu Piedone – 62,5%; Radu Silaghi – 37,5% (CCSB)

Sectorul 5

Marian Vanghelie – 57,1%; Sebastian Bodu – 42,9% (INSOMAR)

Marian Vanghelie – 55%; Sebastian Bodu – 45% (CCSB)

Sectorul 6

Cristian Poteraş – 56,3%; Dan Darabont – 43,7% (INSOMAR)

Cristian Poteraş – 56,1%; Dan Darabont – 43,9% (CCSB)

Recomandări

10 comentarii

 1. Fără ca grila mea de analiză să fie corectă, după cum mi-aţi semnalat, am avut dreptate că va câştiga Oprescu. Ultima săptămână de campanie nu mi s-a părut din cale-afară de spectaculoasă. Blaga nu mi s-a părut capabil de ultimul sprint pentru a recupera. Faptul că a insistat pe ideea mineriadelor, după cum aţi văzut probabil şi prin afişe (erau unele pe la Romană), s-a dovedit neinspirată. Eu mă gândesc totuşi cine l-a consiliat pe această problemă, pentru că era destul de clar în condiţiile actuale că bucureştenii nu pot fi sensibilizaţi cu o analogie (oricum forţată), între Oprescu şi mineriade. Resurse importante consumate în zadar, plus că s-a distras poate atenţia de la alte atuuri pe care Blaga le avea. Nici măcar Felix Tătaru (care am înţeles că a lucrat la campania PDL-ului) nu a mai făcut minuni ca în alte dăţi.
  Nu ştiu dacă în spatele campaniei lui Oprescu a fost o întregă strategie, pusă la punct în detaliu, sau că s-a bazat pe intuiţie, dar el a ştiu să speculeze foarte bine momentele favorabile.
  Acum, că bucureştenii s-au asigurat că oraşul nu va fi guvernat de “mafia asfaltărilor”, sau de cea a bordurilor, că va triumfa un “independent”, cred că a venit vremea să ne întrebăm: Ce poate facem domnul primar Sorin Oprescu pentru acest oraş, pentru locuitorii lui?
  Poate şi dintr-un oarecare scepticism, eu am rămas la gradul de întrebare. Dacă e cineva pe aici care are răspunsul, i-aş fi recunoscător să mi-l împărtăşească.

 2. fata de pe...trecere

  Va face muuulte si maruuunte.
  Ati vazut ce pungi avea sub ochi azi dimineata la vot? Nu rezista mai mult de 6 luni. Doar daca nu-si pune niste “specialisti” gen mitrea care ii vor tine locul.
  Apoi, da drumul la mafia imobiliara, gen patriciu, bobic s.a. Probabil scandaluri prin CGMB.
  Apoi, opreste proiectele incepute de Videanu. PSD-istilor le-a stat in ochi tot timpul Pasajul Basarab.
  Apoi, aplica programul kgb-istului iliescu, care a primit cadou bucurestiul la majoratul mineriadei.
  Apoi, aplica “strategia vanghelie”. Toaca bugetul bogat, strins de Videanu, pe ajutoare sociale. Asta il va face “cel mai iubit primar” de dupa 1990.
  Apoi, incepe pregatirea pt. prezidentialele din 2009.
  Apoi, va pregatiti voi pt. inca o votare la anul, cind oprescu devine presedinte.
  Ha, ha, ha! Bucuresti, capitala europeana a anului 2008.

 3. Provincia Libera

  f..k iliescu, f..k oprescu, f..k bucuresti!

 4. bugetul bogat si bordurile, nu?

 5. fata de pe...trecere

  DA, borduri, ignorantule. N-ai auzit ca 70% dintre borduri au fost puse de sectoare? Si mai bine cheltui banii pe borduri, decit pe ajutoare sociale si vanghelioane. Asta va face oprescu, va toca banii de investitii pe pomeni, asa fac psd-istii de 18 ani. Indobitoceste saracimea, o face dependenta de banii publici.
  Bugetul Capitalei e cel mai generos din ultimii ani, este un indicator pt. agentiile de rating, astfel incit Bucurestiul se poate imprumuta ieftin.
  Dar ce stiti voi, psd-istii! Veti face ceea ce ati facut intre 2000-2004, sa blocati proiecte.

 6. Semantic

  @fata de pe trecere,
  nu mai fi asa prapastioasa, in asa zi de sarbatoare, cand tot bucuresteanul se bucura ca a scris o noua fila de istorie a orasului…mai mai mai…

 7. […] uitat sa-l felicit pe Oprescu pentru castigarea alegerilor … asa ca nu o mai fac […]

 8. Diaconu Nela Doina

  Domnule primar general va rog cu respect a ne ajuta intr-o problema care ne chinuie in str.galita sec. 2 in care locuiesc fera canalizare cu praful pana la glezne si cand ploua inotam in noroi.
  Pe strada noastra ne pavata si plina de praf si de gunoaie traiesc si copii mici sub varsta de 2 ani care se imbolnavesc foarte des de la poluare si gunoiul care este in apropiere.
  Ne-am adresat primariei sec. 2 si domnului primar Onteanu care nu a luat nici o masura.
  Va multumim cu respect!

 9. Buna ziua sint o pesona cu dizabilitati si stau in scr2 in parcuri nu este veciuri petru pesone cu dizabilitati astept ca Oteanu sa e masuri in cazu acesta sa fac acest luru de fi in parcuri instalate veciuri ecologete si petru asemenea categorie in baza legea 448 lipste borduri care sa aiba marima forte mina si cat mai josa casa pota urca peste tot in sectoru 2 varog loati acest luru ca punerea in platica de face ce vam zis in baza legea 448 astept raspusu dumnavosta si vreau ca pesornele cu dizabilitati cad voteaza nu are rampe cad se ducie la vot la cabina de vot vreau sa faceti ca acest luru sa fie pus si sa nu mai fac discriminare ca nu este asa am patit eu la sect2 cad am vut sa votez nu era rampe s nu am votat ca nu sint dotari la primari si legea 448 va obliga sa facesti rampa petru aceste categori de oameni va rog loati masuri urgenta sa pota si e sa voteze ca toti oameni fara sa vina cabina de vot acasa vreau sa vin eu la vot asa cum este normal astept raspusu care am votat. Si acest mesj este la oci pimari din Bucuresti care nu a facut treba pana acapat petru pesonele cu dizabilitati astept ca toti pimari indiferet ude sect este sa fac ude sint sa fac in ficare sect care sint ezista mai multi pesorne cu dizabilitati care nu pote vota sau sa pota face treba mare in parcuri petuca nu este puse veciuri ecologete si petru e astept de urgeta dotate parcurile in ficare sect sa fac dotari si aceste categori in care eu sint un care sint in fortoru rulaint astept raspusu ori pe e-meil crysty_dizabilitati@yahoom ori pe blog meu pesonal in care este https://semnaldininima.wordpress.com/

 10. In codata R.A.T.B incalca legea 448 nu cobora rampa personele cu dizabilitati

  link http://www.youtube.com/watch?v=yjDckQxgyCk

Adaugă comentariu