Ministerul anti-Tineretului

Nu imi dau seama care ironie este mai mare: ca intregul scandal creat in jurul banilor cheltuiti anapoda de catre Ministerul Tineretului si Sportului isi are ca punct de plecare a anchetelor de presa tocmai un cotidian de sport sau ca, pe internet, adica exact in locul in care tineretul se exprima cat se poate de liber, imaginea ministrului Iacob Ridzi este, elegant spus, dezastruoasa.

Sau, mai corect spus ”imaginea a inca ministrului Iacob Ridzi” de vreme ce, la ora la care scriu aceste randuri, ocupanta fotoliului ministerial tocmai a anuntat ca nu isi va da demisia. O veste care, pe Twitter.com, a starnit cateva sute de comentarii. Si, din toate acestea, nici macar unul pozitiv. La fel si pe bloguri: dintre zecile de insemnari avand ca subiect refuzul de a demisiona, nici macar o singura insemnare care sa transmita o unda de bunavointa. Si, cu riscul de ma repeta: vorbim aici despre Twitter – o platforma de socializare – si despre bloguri, nu despre siteurile publicatiilor online. Adica despre zonele din internet populate majoritar de tineri, publicul caruia, teoretic, ar trebui sa li se adreseze doamna Ridzi.

Acum, sigur, vorbind despre internet, nu ne putem compara cu SUA unde, in spiritul deplinei transparente, toti cetatenii interesati de modul in care sunt cheltuiti banii publici pot accesa site-ul usaspending.gov. (De ce nu putem? Pentru ca, dupa mai bine de doua milenii de existenta, a privi cu realism spre capacitatea noastra de a ne construi viitorul este un act de bun-simt). Insa, din pacate, nu putem si nu ne vom putea compara nici macar cu alte tari europene atat timp cat ne este o teribila teama de adevar. Dovada? Pe siteul Ministerului, una dintre putinele informatii de presa care nu sunt traduse si in limba engleza este aceea referitoare la “evenimentele organizate de Ziua Tineretului – 2 mai 2009“…

Poate fi privita aceasta situatie doar ca un dezinteres aratat de Ministerul Tineretului fata de reflectarea imaginii sale pe internet si, in consecinta, fata de utilizatori? Din nefericire, nu. Pentru ca, fie ca ne place sa acceptam acest lucru, fie ca inca refuzam sa constientizam diferenta, de pe internet se informeaza cea mai mare parte a tineretului care mai este cat de cat interesat de ceea ce se intampla in tara in care s-a nascut. Tineri care, precum se stie, simt un dezgust imens fata de tot ce inseamna politica autohtona. Dezgust care, devine si mai pregnant, tocmai prin intermediul Ministerului Tineretului.

Chiar sa nu isi dea nimeni seama ca indiferenta de acum prefigureaza un adevarat dezastru social peste doar cativa ani?

(Editorial publicat in Evenimentul Zilei)

Recomandări

Un comentariu

  1. Nu-mi plac teoriile conspirative dar oare Boc si Basescu nu se tem ca imaginea PDL-ului sa fie deja deja patata si ca acum isi pun in pericol popularitatea partidului printre electorat?

    Care electorat, ala tanar care acum o injura pe dna de la Ministerul Tineretului?
    Sau PDL-ul nu se adresaza deloc tineretului?
    Mesajul pe care il transmite Dna Ministru Ridzi este acela ca nu ii pasa nici de PDL, nici de tineretul din Romania si nici de nervii nostrii formati din lipsa sa de decenta.

Adaugă comentariu