PSD, Blaga, Basescu

De doua zile, PSD este prezent in mass-media asa cum nu a mai fost de extrem de mult timp: Realitatea TV s-ar putea numi foarte bine PSD TV, cotidianele centrale transforma PSD in vedeta zilei, iar Mitrea, Oprescu si Vanghelie fac deliciul bagatorilor de seama din blogosfera.

(Sigur, cititorul de stiri experimentat ar putea crede ca PSD este un soi de Irak politic: dupa o “democratizare” (mai mult sau mai putin) fortata, lupta pentru putere este atat de acerba incat multi incep sa regrete “beneficiile dictaturii”. Insa, cati sunt cititori experimentati?)

Intrebari: 1. Credeti ca aceasta mediatizare ar putea fi folosita strategic de PSD pentru a-si asigura intrarea in turul doi al alegerilor pentru Bucuresti? 2. In caz afirmativ, credeti ca PSD va putea gasi resursele interne necesare implementarii unei astfel de strategii?

Pana in prezent, toti contracandidatii lui Vasile Blaga isi descarca tunurile pe Adriean Videanu.

Intrebari: 1. Credeti ca imaginea lui Videanu in este atat de deficitara incat atacurile la adresa acestuia sa constituie o strategie de succes? 2. Din punct de vedere electoral, faptul ca Vasile Blaga este ardelean constituie un avantaj sau un dezavantaj?

Unul dintre punctele slabe ale lui Vasile Blaga este legat de capacitatea sa de a face fata dezbaterilor televizate.

Intrebari: 1. Care credeti ca va fi candidatul care va avea cea mai buna prestatie electorala in cadrul dezbaterilor directe? 2. Credeti ca prin declaratii de genul celei de la B1 TV, Traian Basescu va putea influenta decisiv rezultatul alegerilor?

Intrebare bonus: credeti ca o strategie de atac la adresa PD-L fundamentata pe lipsa de impartialitate a Presedintelui si pe incercarile de manipulare electorala ale acestuia ar putea avea succes?

Recomandări

Un comentariu

 1. Primu paragraf. 1) DA 2) NU
  prin cearta asta si nominalizarea lui Diaconescu PSDistii au reusit (fara stiinta cred eu), sa anuleze sau sa diminueze drastic mediatizarea lansarii PDListilor. 1-0 ptr PSD. Si tocmai ptr ca nu cred ca sunt atat de inteligenti sa fi gandit aceasta strategie cred ca nu vor gasi resursele intelectuale de a profita de avantajele ei.

  Al doilea paragraf. 1)NU PREA 2) MIC DEZAVANTAJ
  Din cate vad Videanu a facut in asa fel incat in campania electorala sa se cam termine toate constructiile si sa se implementeze sistemul semaforizat. Deci exact la vot nimeni nu-l va mai contesta pe videanu, ci o vor face doar in treacat. Pe de alta parte, cu Blaga, depinde. Bucurestenii resping in mod categoric lideri ardeleni autohtoni, cei care vorbesc mai molcom, cei cu accent etc etc, dar atat Boc cat si Blaca au capatat accentul si rapiditatea de vorbire bucuresteana (mai ales cand se enerveaza) ceea ce nu va mai deranja electoratul bucurestean. Blaga probabil va avea probleme doar cu modul in care isi recita discursurile, caci nu prea vad cum o sa le dea tenta credibila cand nici el nu ar crede in ele. el e alt tip de om.

  paragraful 3)
  cel mai eficient in discurs si confruntari TV este in mod sigur Gusa, cu Diaconescu pe al doilea loc. Pun pariu insa ca si Orban va monopoliza confruntarile dar la stilul mitocanesc asa cum o face in fiecare emisiune de pana acum cand vorbeste peste ceilalti. pe de alta parte, oricand Basescu va lua partea cuiva se va transfera putina imagine de la el, dar si eficienta va depinde de context. Cine naiba se uita la B1 TV?

Adaugă comentariu