Emil Constantinescu

Sunt printre cei care au avut sansa de a-l cunoaste pe Emil Constantinescu indeaproape.

L-am cunoscut in campanii si l-am cunoscut in linistea gradinii sale, l-am cunoscut in dezbateri si in linistea bibliotecii, l-am cunoscut ca om si l-am cunoscut ca politician.

Astazi, Emil Constantinescu se va retrage din viata politica. Iar eu ma voi rezuma la a aminti ce spunea Presedintele Constantinescu acum o vreme:

In Romania, pentru cei care au pierdut alegerile in 2000, lucrurile stau cu totul diferit. Si in general si in ceea ce ma priveste. De ce continui? Un posibil raspuns poate fi o parabola auzita la Tusnad: un predicator propovaduieste intr-o mica localitate. La inceput, este ascultat de multa lume, apoi de tot mai putini. El continua sa vorbeasca, iar atunci cand cineva il întreaba “De ce mai vorbesti daca nu te asculta mai nimeni?”, raspunde: “Am venit aici pentru a-i schimba pe oameni. Poate n-am reusit, dar continui pentru ca n-as vrea sa ma schimbe ei pe mine”.

De maine, blogul meu va avea cu un tag mai putin.

Recomandări

20 comentarii

 1. Da, poate am fost rau, dar parca lipsea si aceasta dimensiune (in aprecierea mea) din portretul personajului. Si da, e un tragism in destinul sau, dar cind nu mai esti capabil sa-ti apartii, meriti ceea ce ti se-ntimpla. Vorbim totusi de un fost presedinte al Romaniei!

  Nu fu Zoe, deci fu tu? 😉

 2. Sorry, pusesem un emoticutz dupa intrebarea din final. Deci, era o glumitza, sper.

 3. Sorin Tudor

  @ Nu, nici eu. Nu ma laud cu ce nu-mi apartine.

 4. lepadatu victor

  Presedintele ales al Romaniei la data de 17 noioembrie 1996 , Emil Constantinescu a produs o shimbare de regim. Emil Constantinescu este singurul fost sef de stat care nu a facut parte din nici un regim politic al fostei securitati , si mai mult decat atat , a facut posibila inceperea negocierilor de aderare a Romaniei la NATO si la U.E. Ma numesc Victor Lepadatu , un admirator Emil Constantinescu.

 5. lepadatu victor

  Presedintele Romaniei in functie noiembrie 1996 – decembrie 2000 , intra in manualele de istorie ca un Presedinte reformist , care spre deosebire de Traian Basescu , nu si-a pus rudele si neamurile la conducere , n-a facut afaceri cu statul , nu s-a inbogatit . Victor Lepadatu , Petrosani , judetul Hunedoara.

 6. lepadatu victor

  Timpul daramarii , Timpul zidirii , carte document in patru volume , pusa in vanzare la sediul Fundatiei Romane pentru Democratie din Bucuresti. Emil Constantinescu , Presedintele Romaniei 1996 -2000 , lanseaza o noua carte la Timisoara , pe data de 16 decembrie 2009 , cand se implinesc 20 de ani de la caderea cortinei de fier. Doamne ajuta .

 7. lepadatu victor

  Emil Constantinescu i-a dat in 1997 , pasaport romanesc la Regele Mihai , a retrocedat pamanturile catre fostii propritari .

 8. lepadatu victor

  Emil Constantinescu , Presedintele Fundatiei Romane pentru Democratie , s-a implicat in mai multe actiuni caritabile , menite sa incurajeze oameni a carora familie este lamentabila.

 9. lepadatu victor

  Sunt un mare admirator Emil Constantinescu , incercand sa fiu la Timisoara pe 16 decembrie 2009 , cand fostul Presedinte al Romaniei isi lanseaza o carte despre Revolutia romana.

 10. lepadatu victor

  7 Adevaruri despre Romania 1989-2004 ,carte scrisa de Emil Constantinescu in care descrie mineriadele , dezinformarea si manipularea in Romania , cercurile clientenare , lovitura de stat de la 22 decembrie 1989 .

Adaugă comentariu