Maroul, viralul si politica

Astazi, prin intermediul unui cont de twitter, mi-a fost atrasa atentia asupra unui spot electoral al PNL, care, in opinia mea, pacatuieste prin cateva greseli:

1. Nu iti asocia niciodata numele cu un continut trivial.

Ok, cumva ai ajuns la concluzia ca orice este trivial prinde la tineri. Ca asa sunt ei, le place sa injure noncomformisti. Si ai constat ca, pe cat de mult le place hip-hop-ul, pe atat de convinsi sunt de faptul ca politica e maro. Si – pac! – iaca o strategie taman buna pentru un spot de atac.

Problema e ca, dupa ce pret de 150 de secunde ai dat cu maro in stanga si in dreapta, cele 15 secunde pe care le-ai rezervat pentru tine, tot a maro put. Sau, altfel spus: chiar daca te-ai afundat in hazna pentru a demonstra cat de urat miroase acolo, oamenii tot te vor ocoli. Pentru ca mirosul ti-a ramas in haine.

2. Crediteaza-ti publicul cu un pic de inteligenta

Nu-i online-ul ca offline-ul. Utilizatorilor de internet e suficient sa le spui ca doua dintre principalele trei partide sunt “maro”. Iar ei vor intelege ca “varianta nemurdarita” este varianta corecta. Si, pentru a fi putin carcotas: oare cat de competenti ii considera romanii pe vidanjori?

3. Viralul nu inseamna totul

Ok, sa presupunem ca spotul acesta ar deveni viral. Ei bine, am o stire pentru voi: viralul nu inseamna totul. Nu ma credeti pe cuvant? Cititi acest material.

Sigur, ar mai fi multe de spus. Momentan, ma opresc aici. Nu inainte de a multumi lui mpsoxygen, dorummy, stmurgeanu si danielbuca pentru raspunsurile de pe twitter.

Recomandări

3 comentarii

 1. […] de acord cu Sorin Tudor (si contului lui de twitter, prin care am si ajuns la video-ul de mai sus) in ceea ce priveste […]

 2. […] lui Sorin Tudor, chiar daca te-ai afundat in hazna pentru a demonstra cat de urat miroase acolo, oamenii tot te vor […]

 3. Cristi

  Sorin, nu iti fac reclama. Oricum, dat fiind ca “esti pe site-ul tau” nici nu trebuie pus acel P.
  down to business: eu te-as lua de consilier, daca as fi in locul lor. astia de ce n-o fac? ma intreb retoric. si tamp.
  ce-are a face obama sau bush cu mioritza? merge si-asa? nu cred. daca oamenii astia nu stiu ce consilieri sa-si ia, cu ce program de “salvare” a Romanicii sa vina, nene?
  eu te votez, la un vin de cetate 😉

Adaugă comentariu