Flacara violet: practici ezoterice si reflexe tembele

M-am amuzat o buna bucata de timp ascultand cum fierbe oala cu tembelism a patriei la focul flacarii violet. Si am sperat o vreme ca va veni cineva sa spuna “niste lucruri”. Apoi m-am plictisit. Si de tembelism si de ce se tot spunea despre “flacara” si de asteptare.

Ironia sortii face – si inca ce ironie! – ca singurul om implicat politic* care a spus ceva cu sens in toata ciorba asta sa fie tocmai Marian Vanghelie. Si asta la OTV…

Preşedintele Organizaţiei de Bucureşti a Partidului Social Democrat, Marian Vanghelie, a declarat în această seară că are cunoştinţe despre utilizarea anumitor practici ezoterice cum este şi “flacăra violet”.

“România nu este pregătită pentru a accepta şi pentru a crede asemenea discuţii”, a spus Vanghelie la OTV. (Sursa)

De ce sunt lucruri cu sens?

Pentru ca de la Ceausescu incoace, toti presedintii Romaniei au avut in preajma lor persoane care se ocupa mai mult sau mai putin de ceea ce noi, ceilalti, obisnuim sa denumim ca “practici ezoterice”. Da, ati citit bine: TOTI. Si “persoane”. Adica mai mult de una…

Unele persoane sunt “practicieni independenti”. Altii fac parte din servicii. Pe unii dintre i-am cunoscut si eu. Pe altii doar i-am intalnit sau am auzit de ei. Iar de cei mai multi chiar nu am habar. Doar stiu ca exista / au existat.

In ceea ce ma priveste, am spus (si mi-am spus) tot timpul: “aceste lucruri” devin reale mai ales daca alegi sa crezi in existenta lor.

Si un ultim amanunt: de zeci de ani, ofiterii care primesc misiuni in strainatate care implica un grad sporit de periculozitate sunt dusi, inainte de plecare, la Sfanta Impartasanie. Adica, inclusiv pe vremea comunismului, atunci cand ateismul parea atotstapanitor.

*Nu am putut sa scriu politician

Recomandări

Un comentariu

  1. Ca si blestemele si vrajile, cum spuneai si tu, poate sunt reale daca ai tendinta de a crede in ele.

    Contracandidatul a avut la randu-i “persoane”. Pe el de ce nu l-a ajutat?

Adaugă comentariu