Băi bugetarule care ești!

De ceva timp, pe rețelele sociale circulă un vânt de nebunie la adresa bugetarilor. O stigmatizare în masă: dacă ești bugetar înseamnă că ești, neapărat, leneș. Și chiar mai mult: înseamnă că noi, ăștilalți te întreținem ca tu să nu faci nimic și să îți crească PSD-ul salariul. Practic, dacă ești bugetar ești o putoare care ne fură din buzunare!

Trecând peste fractura logică “toți bugetarii sunt leneși”, întrebarea este tu, cel “nebugetar”, cu ce ești mai bun, mai harnic, mai deștept și mai frumos? Ah, tu nu iei bani de la stat. Dar angajatorul tău ești sigur că nu ia bani (și) de la stat? Dar cei care îți cumpără produsele sunt cu toții nebugetari? Și, în cele din urmă, ce te face sigur că ești mai harnic decât absolut orice bugetar?

Banul, precum se spune, este “ochiul dracului”. Iar banul public și mai și: o confuzie criminală – între oameni și politici – este întreținută zi de zi. Iar între un PSD care acționează isteric și o presă care isterizează fără discernământ, românii – popor care nu a strălucit vreodată la capitolul “iubire între semeni” – încep a se urî visceral.

O situație care, probabil, va asigura PSD-ului o nouă victorie în alegeri. Dar care, foarte sigur, ne va duce pe toți – bugetari sau nu – într-o îngrozitoare fundătură a istoriei.

(foto: Dragoș Lumpan)

Recomandări

Un comentariu

  1. Si totusi, cand se zice “bugetari”, se inteleg oamenii din institutiile cu care ai tangenta, gen: posta romana, politie (inmatriculari, pasapoarte, buletine, rutiera la pescuit), doctori la stat (spagi&co), primarie, profesori.
    Nu zice nimeni ca toti bugetarii sunt sugative. Dar nu cred ca tu poti sa zici ca 51% din bugetari NU sunt sugative.

    Si da, practic (nu teoretic), daca esti bugetar, esti o putoare care ne fura din buzunare.

Adaugă comentariu