Nimic

Hai să vorbim puțin despre nimic. Pentru că, vei vedea, nimic este important.

Deși se vor găsi câte unii care să îți spună că orice e mai bun decât nimic. Iar atunci când vei avea perioade în care nimic nu îți iese, se vor grăbi să-ți spună că nu ești bun de nimic. Și că nimic nu se va alege de capul tău. Dar vei vedea, nimic nu durează o veșnicie. Iar oamenii care nu reușesc să vadă nimic bun în ceilalți, sunt ei înșiși oameni de nimic.

Și într-o zi, pe când, poate, îți vei spune iar că viața nu e bună de nimic, vei realiza că nimic nu este mai bun decât viața. Și te vei îndrăgosti – de cineva sau de ceva – și vei începe iar să te entuziasmezi din nimic, chiar când credeai că nimic nu te mai entuziasmează. Și vei simți că nimic nu te poate opri, deși, uneori, s-ar putea să te oprești din câte un nimic. Și nimic nu te va opri să o iei de la capăt… Pentru că, e adevărat, speranța se poate naște din nimic, însă nimic nu ne poate ucide speranța.

Și îți vei da seama că, da, e foarte bine să îți propui să nu faci nimic rău în viața ta și că, da, e cumplit de rău să nu faci nimic cu viata ta.

Pri urmare, este nimic important? Eu, unul, aș spune ca nimic nu e mai important!

(Iar dacă încă nu înțelegi acest lucru, evident, nu-i nimic.)

Recomandări

Adaugă comentariu