Si daca Oprescu nu intra in turul doi?

In timp ce Sorin Oprescu continua sa mizeze pe cartea victimizarii – episodul cortului mi se pare cam prea greu de digerat – Vasile Blaga incearca sa-si calibreze atacul frontal: Cine voteaza Oprescu voteaza Iliescu.

Multi vad, in turul doi, o finala Oprescu – Blaga. O finala in care, purtat de “valul popular”, Doctorul ar intra cu prima sansa.

Intrebare: si daca Sorin Oprescu nu va intra in turul doi?

Din cate mi-au ajuns la urechi, Doctorului i se pregatesc cateva lovituri sub centura. Lovituri care, tinand cont de ceea ce arata sondajele, ar putea sa-si faca din plin efectul…

Nota: cand va uitati in sondaje, nu va limitati doar la a privi cifrele care dau intentia de vot. Lucrurile cu adevarat interesante se ascund in detalii. De pilda structura respondentilor care-si declara intentia de vot pentru fiecare candidat...

Recomandări

7 comentarii

 1. Cristi

  S-a rebranduit (culoare) si mi se pare cam apasator. Au schimbat culoarea (buna) si au lasat fontul (tremurat). Nu m-au citit. 🙂
  Inca o faza: nu inteleg prea bine sloganul “Primul pentru bucuresteni”. Am ramas in cap cu un “dintre”, nu cu un “prentru”.

 2. Bocear Vladimir

  Dupa 18 ani ar fi cazul sa alegem un om nascut crescut in Bucuresti.Uitativa la personajele care candideaza Guse ,Blaga si
  Orban , au buletin flotant in Bucuresti. Dece doresc sa fie primarii in Bucuresti? Bani,aranjamente,asfaltarii,retrocedari etc.

 3. Pai la tine pe site deja conduce :))

  ce structura au respondentii tai? PS: Am votat cu Blaga 😛

 4. Cu cât “dezvăluirile” vor fi mai urâte, cu atât va creşte procentul lui Oprescu şi vor fi puse pe seama “sistemului ticăloşit” care vrea să-l împiedice, contribuind la întărirea “victimizării”. În momentul de faţă, singura “şansă” ca Oprescu să piardă primăria ar fi să intre în turul doi cu… Orban. Dar asta ar fi de râsul curcilor, să-i vezi pe pedişti făcându-i campanie lui Ludovic :)) Dar cu cât se va mai implica Traian Băsescu în campanie, cu atât şansele lui Blaga de a intra în turul 2 scad şi, cine ştie…

 5. Sorin Tudor

  @ Cristi,

  Sa fim cinstiti: site-ul nu arata rau. 🙂

  @ Cristian Banu,

  “lovituri sub centura” nu inseamna intotdeauna dezvaluiri. 😉

 6. Leo

  Faptul ca mizam in estimari tot pe marionetele Oprescu, Blaga, Orban tradeaza tendinta de a desconsidera, nu pe deplin constient, bucurestenii. Am incredere ca lumea nu va inghiti galusca la infinit. La un administrator, conteaza nu doar glasul ridicat si pretinsele abilitati organizatorice, ci si calitatea umana, cinstea, omenia (da, ele sunt date acum la o parte, dar fara ele nu se poate face in realitate nimic). Ori acestia de mai sus joaca din start sceneta induiosatoare a stapanului fata de romani, in vreme ce instraineaza sub privirile noastre obnubilate hoteluri, intreprinderi, resurse etc., incat sintem astazi la discretia adevaratilor stapani, marii camatari ai lumii. Este vremea sa avem si alte optiuni si sa ne orientam si catre oameni cu o oarecare doza de onestitate. Ce sa mai asteptam de la un Oprescu, fiul a doi… generali de securitate ceausisti, de la un Orban, un chefliu si un pierde-vara, de la un Blaga, papusoi umflat la vama… Uitati-va cu mai mare atentie la cam straniul gest cu aratatorul pe care il fac, ca-ntr-un cliseu prost, aproape toti acesti arendasi. Da, celebra teorie… Dupa mine, Gusa poate creste surprinzator si ii dau credit ca e mai onest. A plecat de doua ori de la putere tocmai pentru ca fosilele comuniste nu l-au placut indeajuns.
  Oprescu va intra in turul doi, dar e terci, un biet alcoolic… nu va face fata nici lui Blaga sau Orban, darmite lui Gusa sau Diaconescu.

 7. cristina.crivat

  Parerea mea este ca PSD merge pe 2 fronturi. Ceva nu miroase bine deloc in campania asta, cand vorbim de PSD….
  Oprescu nici macar nu mai apare pe undeva …si inca este in frunte? Nu cumva datorita acelor discursuri de Zorro prin care arata cat va lupta el cu sistemul si iata ce coruptie !!! iata cum incearca sa il doboare!!!
  Nu asa este si mesajul lui Vanghelie? (care pana mai ieri il adora pe Oprescu…)
  Uite asa lumea incepe sa il simpatizeze si mai tare pe acest candidat independent.
  Nu cumva nu mai simte nevoia sa dea prea multi bani pe aparitii media sau mai stiu eu ce? Tocmai pentru ca a crezut de cuviinta ca lumea a inteles cine este SALVATORUL , sau ZORRO….
  Sa vedeti voi cum Oprescu se inscrie iar in PSD la cateva luni dupa alegeri (daca castiga), cum a facut si Vanghelie data trecuta(ci si el a candidat independent nu?).
  Metoda veche in PSD….

Adaugă comentariu