Trei idei pentru renasterea turismului romanesc

Politica poate ajuta turismul. Mai mult decât am fi tentați să o credem. Iată, în continuare, trei idei inspirate de  modelele existente în alte orașe ale lumii.

Propunerea 1: Vama Veche

Sursa: Doamna lacului a fost instalată, la începutul lunii august, pe lacul Alster din Hamburg.

Propunerea mea: Vama Veche o instalație artistică asemănătoare, care ar urma să fie amplasată, firește, în Constanța. Lângă Cazinou.

Descriere: Vama Veche împletește conceptele străvechi ale turismului românesc cu modernitatea, invitându-ne la o călătorie sentimentală prin meadrele concretului. În antiteză cu rolul arhaic pe care femeia îl avea în turismul românesc – silită adesea să vămuiască drumeții pe ulițele de centură – stă Elena Udrea, această Ecaterina Teodoroiu a turismului românesc. Ea stă în coate, asemeni femeii din Hamburg, dovedind astfel o atitudine cosmopolită. Mai mult, poziția aleasă va induce privitorului dorința de a explora “grădina Carpaților”, o grădina ascunsă privirii, dar pe care Elena Udrea este dornică de a o promova. În fața Elenei Udrea îl regăsim pe Traian Băsescu, în tripla sa calitate: fiu al acestor meleaguri, marinar și Cârmaci. Compoziția este întregită de prezența discretă a celebrei frunze românești și a clădirii Cazinoului, care adaugă o simbolitică specifică peste caracterul personajelor.

Avantaje: o parte a instalației artistice ar putea fi achizionată, “second hand”, din Hamburg. Picioarele, mai concret. Astfel se va permite punerea în practică a unui sistem de comisioane suplimentare.

Recomandări

Un comentariu

  1. :))
    marimea conteaza…
    lasand gluma la o parte, avem casa poporului dar stau acolo alesii neamului.
    daca faceau un mega casino, cati bani se scoteau?

Adaugă comentariu