Sacrificarea lui Nastase

Evenimentul Zilei citeza astazi un articol din Frankfurter Allgemeine Zeitung:

După intrarea PSD la guvernare, social-democraţii au început să cocheteze cu ideea de a oferi Comisiei Europene judecarea unor personaje grele din partid, precum Adrian Năstase, în schimbul încheierii monitorizării pe justiţie. (…)”Ca şi PSD, PDL are rădăcinile în Frontul Salvării Naţionale, care a preluat puterea în haosul revoluţiei şi loviturii de stat din decembrie 1989. Vechile reţele comuniste, care ani de-a rândul au blocat democratizarea şi reformarea societăţii, sunt din nou la putere”, constată autorul articolului.

Intrebare: credeti ca este un articol “pe bune” sau este “pus cu mana”?

Si, tot in Evenimentul Zilei, editorialul meu de astazi. Editorial in care ma distrez putin pe seama blogurilor politicienilor:

Elena Udrea riscă riduri de profunzime pentru că, în pofida „cheltuielilor enorme”, ceremonia de investire a lui Obama „a fost găsită excepţională” de către „cei care s-au dus pe la televizoare să comenteze”. ?i, mai mult: „în calitate de ministru al Turismului am avut ocazia sa aud străinii vorbind mai frumos despre ţara noastră decât o facem noi înşine”. Nu ştiu câţi străini a apucat să audă doamna Udrea în calitate de ministru, însă banuiesc că a auzit destui în calitate de turist. Ceea ce, tot un soi de experienţă se cheamă.

Ion Iliescu combate „trăsăturile de caracter şi tendinţele binecunoscute” ale lui Traian Băsescu într-o însemnare cu un titlu care, cu ani în urmă, ar fi avut alte conotaţii: Big Brother. Vasile Dâncu ameninţă politicienii pidosnici cu o „o colectie de câteva sute de articole şi ode închinate lui Boc de oameni care acum critică organizatia PSD că nu face opozitia pe care o vor ei”. Tăriceanu simte un nod în gât şi scrie despre „dezideratul” reprezentat de „atragerea forţei de munca din Ilfov înspre Bucureşti”, iar Bogdan Olteanul, cea mai noua apariţie liberală în blogosferă, îşi descoperă latura filozofică: „Teroriştii sunt răi; probabil sunt cel mai mare rău al societăţii contemporane”.

Recomandări

Un comentariu

  1. Cristi

    Pus cu mana, de acelasi ‘organ’ supranational care ar fi in stare sa ne admita si Uniunea Interstelara, doar daca demonstram ca stim sa zicem “Hello” si “I am Romanian”.

Adaugă comentariu