Proiect de lege pentru blogosfera romaneasca?

In “saptamana tonomatelor”, Urban Iulian are in vedere initierea unui proiect de lege pentru combaterea injuraturilor si calomniilor de pe internet:

(…)Lipsa unei legi care sa stabileasca criteriile dupa care, orice utilizator de internet din Romania, poate sa isi expuna parerile pe propriile site-uri, forumuri sau pe cele ale altora (…)i-a facut pe multi sa se creada intangibili, iar modul in care au inceput sa isi fabrice atacurile au atins cote paroxistice.

(…)Daca la aceasta data , din toate blogurile si site-urile inregistrate in Romania, o mana de indivizi care reprezinta doar 0,001 % din numarul utilizatorilor de internet din tara noastra, incearca sa domine spatiul virtual autohton prin limbaj violent, amenintari, este timpul ca legea sa vina si sa faca curatenie si in acest domeniu.

(…)Impreuna cu prieteni provenind din lumea politica, din randul avocatilor, am decis sa initiem un proiect de lege, care sa fie depus la Comisia Juridica de la Senat, si care sa stabileasca conditiile in care internetul, se poate folosi ca spatiu de comunicare.

Cititi intreaga insemnare aici. Voi ce parere aveti? Eu mi-am spus parerea inca din noiembrie 2006

Nota: virgulele dintre subiect si predicat nu imi apartin!

[Actualizare:] Cum pe 9am.ro s-a ajuns la concluzia ca as aprecia initiativa, iar a aprecia inseamna, intre altele, a pretui pe cineva sau ceva pentru calitatile sale, ma vad nevoit sa precizez:

nu am cum sa apreciez o initiativa care poate limita libertatea de expresie si care mai si vine din partea celor care s-au remarcat primind prima amenda pentru spam.

Recomandări

15 comentarii

  1. ah, uitam ceva. pana la a face legi contra celor ce il injura pe internet, poate se apuca domnul Urban sa faca si o lege impotriva furtului de informatie. A, stai, nu se poate, site-ul dansului e plin de informatie preluata din toate ziarele romanesti…

  2. Ideea mi se pare partial buna. Sunt de acord cu interzicerea obscenitatilor, dar nu poti interzice cuiva sa isi spuna opinia la adresa unei persoane, cu atat mai mult cu cat are dreptul la replica.
    Sunt de acord cu un comentator de mai sus care spunea ca aceasta campanie este cam…publicitare pentru Urban si Asociatii, primii care au fost amendati pentru SPAM si care au pornit acea campanie ilara antispam, avand in vedere ca ei sunt o sursa de SPAM, de care s-au plans foarte multi cunoscuti si necunoscuti ai mei.

  3. Nebuni sunt multi in lumea asta. La fel si agramati (textul are mai multe probleme decat virgule intre subiect si predicat).

  4. Bad publicity is good publicity. Toti astia care intram pe siteul tipului ca sa ii spunem cit de absurda este o lege de genul asta promovata de un roman ii facem bani pe adsense.

    Parerea mea? Nu prea conteaza. Cind o sa devina eficient din punct de vedere economico-politic o sa ne trezim cu o astfel de lege venind probabil din partea Uniunii Europene ca sa ne “protejeze” de terorism, fascism sau pedofilie. Si o sa ascultam cuminti, asa cum face toata natia noastra de cind exista ea.

  5. […] urbanului, aici. Şi, pe drum, părerea unui om de comunicare, Sorin Tudor, asemănătoare cu a mea, dar mult mai liniştită. This entry […]

Adaugă comentariu