Liviu Negoita: o exceptie

Liviu Negoita, primarul Sectorului 3, face istorie in marketingul politic autohton: este pentru prima data cand un primar de sector conduce atat de detasat in preferintele electoratului incat competitorii sai se recunosc invinsi inca dinainte de inceputul campaniei.

Partea amuzanta: competitorii lui Negoita au acceptat sa candideze la ordin, pe linie de partid (unii fiind convinsi prin presiuni, altii prin promsiunea ca ajutorul dat partidului nu va ramane nerasplatit). Cert este ca, pentru prima data, candidatii la o primarie de sector si-au calculat efortul electoral (bugete, echipe de campanie etc.) avand ca obiectiv sa faca o figura cat mai frumoasa. Si, mai important decat orice, sa nu piarda in mod rusinos.

Partea si mai amuzanta: posibilitatea (chiar si extrem de redusa) ca, in cele din urma, Liviu Negoita sa fie desemnat candidatul PD-L pentru Primaria Capitalei, ii sperie mai mult pe candidatii de la sectorul 3 decat pe candidatii de la Capitala.

Si aceasta deoarece, in acest fel, asemeni luptei de la Capitala, lupta pentru sectorul 3 va ramane deschisa. Ori niciunul dintre candidati nu si-a pus problema sa intre intr-o cursa electorala “pe bune”! Fapt care ar insemna alte bugete (si alte batai de cap), echipe de campanii mai mari (si alte batai de cap) si, mai ales, strategii de campanie. Care strategii lipsesc, pana acum, cu desavarsire.

Recomandări

Un comentariu

  1. Si Timisoara, unde locuiesc eu, e notorie pentru victoriile lejere ale lui Ciuhandu. Si totusi nici un partid nu se gadeste sa promoveze o echipa de consilieri, in loc de o figura de candidat la primar in care nu crede nimeni. Nu au oameni – in primul rand – dar nici proiecte de dezvoltare cu cei pe care ii au. Multi consilieri sunt tineri, au mers toti pe la fundatiile Friedrich -ceva, la seminarii de campanie, stiu ce e aia door to door, retea electorala… si degeaba. Lipsa de vointa politica ce defineste caricaturile astea de partide se reflecta si cand vine vorba de competitii. In ce tara ciudata traim!

Adaugă comentariu