“Maghiarii au tot dreptul sa aiba o republica”

Afirmatia, facuta in decembrie 2006, apartine actualului consilier prezidential Catalin Avramescu:

“Revenind de data asta la exemplele romanesti: noi trebuie sa intelegem ca maghiarii – toti trebuie sa intelegem asta, ca traim la Tulcea, la Bucuresti sau la Cluj -, sa intelegem ca maghiarii, mai ales secuii, traiesc in tara aia de vreo mie de ani. Aia este din multe puncte de vedere, politiceste vorbind, tara lor. Ei au tot dreptul sa aiba o Republica, cu steag, cu Parlament, cu legi, cu bani si Ambasada, in ceea ce ma priveste.”

O inregistrare uitata, adusa in actualitate de blogul Limba Cailor – un blog care “se vrea o voce maghiara (in limba romana) in blogosfera romaneasca”.

In acest timp, Marko Bela declara ca asista “la o revigorare a ultranationalismului”, iar Laszlo Tokes dezinformeaza Parlamentul European, pretinzand ca “un student maghiar a fost batut de participantii la o demonstraţie anti-maghiara”.

Sigur, UDMR se pregateste la randul sau pentru campania electorala. Se “limiteaza” insa lucrurile la simple mesaje electorale?

Recomandări

2 comentarii

  1. Lucs

    Tara aia se numeste Ungaria si le-ar fi foarte bine in ea; cat despre controversatul pastor Laszlo Tokes nu cred ca merita luat in seama (este cantitate neglijabila).

  2. jo

    CINE SE ALIAZA UNGURILOR ESTE UN TRADATOR DE NEAM.EI SUNT IN ACESTE TINUTURI ROMANESTI DUPA CE CU FORTA NE-AU OCUPAT .DACA VOR TARA ,SA FACA BINE SA SE INTOARCA IN UNGARIA,NU SA FACA RAUTATI IN CONTINUARE PROFITAND DE BUNA INGADUINTA A ROMANILOR,NICI SA PRETINDA CEVA CE NU A FOST SI NU ESTE A LOR DE DREPT.AU FOST DOAR VENETICI SI ASUPRITORI .A NU SE UITA ACEASTA ,CACI DACA O CAUTA IN CONTINUARE CU LUMANAREA ,VOR AVEA PARTE DE PIERDEREA DE RABDARE SI BUNAVOINTA A ROMANILOR ,IAR URMAREA NU VA FI DELOC PLACUTA LOR.CACI,INCEPE TOT MAI MULT SA DERANJEZE ACEASTA NERUSINARE A PRETENTIILOR LOR.LA NOI VOR TARA SI AUTONOMIE IAR IN UNGARIA SUNT “PRIVITI” CA TIGANI ….PICIORE-N CUR PANA INAPOI IN URALI SAU TRASI IN TAPA DACA NU AU RESPECT PENTRU TARA SI POPORUL NOSTRU ,CARE LE-A DAT TOT CE SE PUTEA PENTRU INTEGRARE SI BUNA CONVIETUIRE…NEMULTUMITULUI I SE VA LUA DARUL DAT….

Adaugă comentariu