Ludika: astazi mergem la teatru. Cu 1 leu

Astăzi începe Ludika, un proiect care face posibil ca, pentru șase săptămâni, în fiecare zi de luni, iubitorii de teatru să poată urmări câte o piesă contra costului simbolic de 1 leu. Unde? La teatrul de vară din Herăstrău.

Ludika este, în opinia mea, un proiect minunat. Pe care, ca și mulți alții, îl susțin cu tot sufletul. Și, cumva, nu mă pot opri să nu-mi amintesc crâmpeie din ziua în care am văzut prima piesă de teatru în București.

Abia intrasem la facultate și era prima mea săptămână petrecută în Marele Oraș. Ca pentru (aproape) orice student de pe vremea aceea, banii nu reprezentau o povară în buzunare. Mi-era cam foame, iar gândul de a petrece câteva momente într-o autoservire comunistă mi se părea extrem de atrăgător. Cu toate acestea, mi-am luat bilet la Teatrul Nottara. Și mi-au mai rămas bani cât pentru o pâine. Pe care am cumpărat-o și, ținând-o candid în mână, am intrat în sala de spectacol.

Am mâncat întreaga pâine în timpul spectacolului. Iar seara, în timp ce mă întorceam pe jos spre Grozăvești, aveam să zâmbesc tot drumul: a fost cea mai bună pâine pe care am mâncat-o vreodată.

Recomandări

2 comentarii

  1. […] despre proiect Andreea Burlacu, Miruna Siminel, Cristina Bazavan, Andrei Cismaru, Cosmin Tudoran, Sorin Tudor, Bogdan Theodor Olteanu, Ligia Adam, Elena Ciric, Tara Duveanu, Anne-Marie Chelariu, Marian Vulpe, […]

Adaugă comentariu