In doar cateva zile, PNL risca sa se autodesfiinteze!

Nu, nu este o gluma. Este o afirmatie cat se poate de serioasa. Si venita ca o consecinta directa a aplicarii legii. Iata, pe scurt, despre ce este vorba.

Capcana celor doua congrese

Asa cum poate unii dintre voi stiu, PNL planuieste organizarea unui Congresul extraordinar in data de 5 martie, urmat de Congres ordinar in data de 6 martie. Potrivit conducerii PNL, in cadrul Congres extraordinar ar urma sa se adopte, prin votul majoritatii anumite amendamente si modificari ale statului PNL (referitoare la alegerea Presedintelui si PrimvicepresedinteluiPNL, precum si la alegerea uninominala a celor 29 de membrii titulari ai Biroului Politic). A doua zi, ar urma sa fie un Congres ordinar pe baza noului statut. (daca sunteti interesati, puteti citi mai multe aici)

Problema este ca, in conformitatea cu Legea 14/2003 (legea partidelor politice), art. 25, orice modificare statutara trebuie comunicata  Tribunalului Bucuresti care, la randul sau, examineaza si se pronunta in legatura cu aceasta in termen de 30 de zile de la data adoptarii acesteia.

Radierea  din Registru Partidelor Politice

Ce se poate intampla in cazul in care nu sunt respectate prevederile art.25? Vedem imediat, in art.26:

“In cazul in care modificarile nu sunt comunicate conform art.25, alin.2 sau daca instanta a respins cererea de incuviintare a modificarii Statutului,iar partidul politic in cauza actioneaza in baza Statutului modificat,Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucuresti incetarea activitatii partidului politic si radierea  din Registru Partidelor Politice.”

Sau, altfel spus: daca lucrurile raman neschimbate, in doar cateva zile PNL va oferi adversarilor politici sansa de a cere “incetarea activitatii partidului si radierea  din Registru Partidelor Politice”. Folosind o lege stramba si argumente cat se poate de legale.

Recomandări

3 comentarii

  1. […] ei modificarea de statut și congres după noul statut a doua zi fără să riște desființarea (situație explicată de Sorin Tudor). Au vorbit la Tribunal și au primit garanția că li se va examina modificarea statutului vineri […]

  2. […] ei modificarea de statut și congres după noul statut a doua zi fără să riște desființarea (situație explicată de Sorin Tudor). Au vorbit la Tribunal și au primit garanția că li se va examina modificarea statutului vineri […]

  3. Aceeasi prostie era s-o faca si Geoana la PSD.
    De ce credeti ca a renuntat el la alegerile pe liste?

Adaugă comentariu