Da, toate femeile sunt la fel

Acum doua saptamani am fost nevoit sa pierd un timp la parterul unui magazin (nu intrebati de ce; viata este, adesea, condimentata cu multa ironie).

Un magazin din acela urias, pe langa care magazinul Unirea pare doar un magazin de cartier. Si, mai important: un magazin al carui intreg parter era ticsit doar cu cosmeticale pentru femei!

Kilometri intregi de farduri, mile patrate de vopseluri pentru par, arii necuprinse de parfumuri si sticlute de diverse forme si marimi care, sunt sigur, l-ar fi facut pana si pe unul ca Merlin sa se simta pierdut si neajutorat. Si, evident, multe, multe femei. Marsaluind in hoarde – dupa trasee doar de ele stiute  – sau pandind, solitare, pret de cateva secunde, din spatele vreunui stand.

Stiu: primul gand este acela ca toate aceste femei sunt ingramadite in acest spatiu (imens, insa, in cele din urma, finit) de resorturile nemiloase ale capitalismului. Ca ele sunt aici pentru a cumpara ceva. Orice.

Ochiul inocent capata insa, dupa primele momente de stupefactie, o expertiza pe care doar temerarii o pot intelege. Si astfel observi – ca de inteles nu poti intelege – ca doar un numar extrem de restrans cumpara cu adevarat cate ceva. Restul privesc, probeaza, se vantura de colo, colo, se imbulzesc intr-un loc anume pentru a avea de unde sa se imbulzeasca intr-altul dupa doar cateva secunde.

Si, mai ales, observi ca, in ciuda “jdemiilor” de produse diferite, pe grupe de varsta, toate femeile sunt la fel: acelasi tip de haine, aceleasi nuante de farduri, acelasi tip de incaltaminte, de genti, de esarfe etc. Si, oricat de mult ai incerca sa nu o faci, pur si simplu nu te poti abtine sa nu te intrebi: la ce bun toata aceasta desfasurare de forte?

Iar raspunsul pare a fi unul singur: in timp ce capital este un substantiv politically correct si, prin urmare, neutru, piata este un substantiv (indiscutabil) feminin.

Recomandări

8 comentarii

 1. Rodica

  Oricat de greu ar fi sa te intorci in ultra magazinu’ ala, mai uita-te odata, pls… 😀

  Nu suntem la fel, dar vrem cu disperare sa experimentam (sau sa avem) cam tot ce a are si “vecina”.

  1. Sorin Tudor

   @Rodica,

   Cred ca mi-ar fi mai usor sa te cred pe cuvant! :))

 2. Nu. Fiecare e unica, in felul ei. Frumusetea interioara conteaza iar Soarele se invarte in jurul Pamantului.
  Stii unde o sa ajungi cu articolul asta nu?! La “toti barbatii e niste porci!”.

  1. Sorin Tudor

   @Bogdan,

   Exista vreun barbat exclus din categoria asta? (sau “toti” inseamna “chiar toti”?) 😛

 3. dana

  cliseu! dar misto melodia!

  1. Sorin Tudor

   @dana,

   Da, melodia e misto. Cat despre cliseu, probabil ca ai dreptate. Insa nu-l “descoperim” cu totii in acelasi timp. 🙂

 4. @Sorin: Bine, cred ca am bagat un “toti” acolo si nu ar fi trebuit. Totusi, unii s-ar putea sa nu se simta. Fie porci, fie barbati. Oricum, nu le poti avea pe toate.

 5. Sorin Tudor

  @Bogdan,

  LOL!

Adaugă comentariu