FaraSens.edu

Fara indoiala, distractia zilei de azi a fost asigurata de Asociatia Consumatorilor de Media si hilara lor inititiva. Am ras mult citind ce a scris Piticu si Zoso si discutand cu Arhi.

De ce spun “hilara initiativa”? Sa citim “Metodologia”:

Vom analiza fiecare post care contine o informatie provenita din alta sursa decat autorul insusi.

Teribil de amuzanta chestia asta cu informatia care provine “din autorul insusi”. Exprimare de mare nivel intelectual, recunosc. Sa citim, insa, in continuare:

In cazul in care este citata sursa, vom contacta proprietarul informatiei, printr-un mail, pentru a ne informa daca livreaza, in mod legal, informatii bloggerului respectiv.

Si daca sursa nu este citata ce faceti? Daca ar fi inteles macar putin blogosfera (adica fenomenul pe care doresc sa-l monitorizeze), “asociatia” ar fi inteles ca furtul insemna, in primul rand, sa nu mentionezi… E ca si cand ai incuraja bloggerii sa nu mentioneze sursa, rezumandu-se la un copy-paste (de exemplu de aici, aici).

Altfel se “discuta discutii”, iar cativa studenti vor trai cu impresia ca invata ceva cand, de fapt, nu invata nimic, in timp ce cativa profesori vor incearca sa profite de munca unor inocenti.

Recomandări

26 comentarii

 1. arhi, draga, esti total neinformat. eu am organizat 3 intalniri intre bloggeri si jurnalisti, intre bloggeri si politicieni si intre bloggeri si scriitori. la toate 3 l-am invitat pe zoso, desi a umplut internetul cu dejectii rau-mirositoare despre mine. nu l-am atacat, ci am fost un moderator echidistant, ceea ce a mirat pe toata lumea, inclusiv pe el.cand spui ca de cand am infiintat asociatia, l-am atacat continuu, esti aiuristic complet. arata-mi te rog, un singur caz. el ma ataca pe mine continuu, iar eu nu i-am raspuns nici macar o data. pentru ca, arhi, eu am depasit faza in care trageam cu cornete in fata blocului. sper sa o depasiti si voi. si sa intri in lumea in care poti sa traiesti si echilibrat si fara parti-pris-uri.
  si, te rog sa-mi arati pasajul in care il fac pe zoso hot. nu exista!

 2. Sorin Tudor

  @ Horea,

  Citeste cu atentie, poate vei intelege:

  1. Ai fi fost mult mai castigat daca ai fi tacut. Ti-am fi ascuns si lacunele in domeniul pe care vrei sa-l studiezi si, mai ales, ai fi dat si o bruma de credibilitate demersului;

  2. Ai o exprimare care lasa mult de dorit pentru unul care a depasit “faza cornetelor”. Da, in blogosfera sunt multi copii, da, unii dintre ei folosesc un limbaj teribilist si, uneori, deplasat. Insa cuvintele tale, Horea, mustesc de frustrari si de autosuficienta.

  Si un ultimul lucru:

  Ceea ce m-a determinat sa-ti scriu atat este faptul ca, din cauza unora ca tine, demersurile cu adevarat importante pentru blogosfera au de suferit. Si e pacat.

 3. 🙂 nu cred ca daca am fi tacut, am fi primit o alta reactie la sfarsit. cuvintele tale, mai ales cele de final sunt dramatice, dar goale.
  tu esti persoana careia a trebuit sa-i explioc parti din textul comunicatului, pentru ca le-a interpretat gresit. tot tu esti persoana care a acuzat profesorii ca fura ideile studentilor si scriu carti, intr-o discutie cu mine, care nu am nicio tangenta cu asa ceva.
  totusi eu vreau sa ne cunoastem si sa vorbim despre cercetare. vii la dezbatere?
  credibilitatea dezbaterii a fost tinta ta si a altora din blogosfera. din fericire, am anticipat asta. si, crede-ma, cercetarea va fi credibila.

 4. Sorin Tudor

  @ Horea,

  Invitatia ta vine prea tarziu. Daca reusesti sa pricepi ceva din ce s-a scris aici bine, daca nu, iar bine.

  Bafta!

 5. Politia blogosferei bre, ce stii tu~

 6. […] singur se da de gol si tot el incearca sa acopere urmele dupa mult timp insa prea tarziu. Cred ca sorintudor a gandit el ceva dar, nu a avut curaj sa spuna: UITE HOTU … las ca spun eu: lupu-si schimba […]

Adaugă comentariu