Cinci lucruri pe care nu le-am înțeles din Game of Thrones

După cum unii dintre voi și-au dat deja seama, povestea din Game of Thrones este foarte simplă: niște oameni vor să vadă care pe care. Sfârșit.

Acum, desigur, ca să facă atât de multe episoade, care pe care ăsta are loc între frați și surori, veri și verișoare, morți și nemorți, dezbrăcați și nedezbracați, pe masă, sub masă, în pădure, pe câmpul de luptâ, sub câmpul de luptă etc. Cum le e lor mai bine, nu stăm noi acum să-i judecăm.

Ei, iar la toate astea se adaugă dragonii. Aștia sunt diferiți de ceea ce am văzut noi până acum: în primul rând pentru că nu-s roșii, în al doilea rând pentru că ei sunt ființe și nu centre comerciale și în al treilea rând pentru că menirea lor pare-se că este aceea de a ne ridica o serie de întrebări existențiale, poate chiar umane.

Iar acestea fiind spuse, iată cinci lucruri pe care nu le-am înțeles din Game of Thrones (și doar unul nu e cu dragoni).

1. Dragonii din Urzeala Tronurilor sunt abstinenți sau homosexuali?
(1.1. Dacă sunt homosexuali ce poziție preferă Coaliție pentru Familie pentru acest serial? 1.2. Dar USR? 1.3. Pe Nicușor Dan nu-l întrebați: el nu e contra și, matematic, consideră că există un bazin electoral al dragonilor care nu ar trebui dezamăgit.)

2. La cât sunt de mari, unde fac dragonii treaba mare: pe apă sau pe uscat?
(2.1. Dacă fac pe apă, poluează sau vin niște sirene și strâng după ei? 2.2. Dacă fac pe uscat, vine Daenerys după cu ei cu niște pungi mari de tot? 2.3. Ce părere asre USR despre acest lucru?)

3. Cine crede Ion Cristoiu că le-a dat dragonilor foc ca să-l scuipe?

4. Oare când a pus mîna pe dragon, Jon Snow a gândit ceva de genul “dar, vai, ce copil frumos, f… mama lui”?

5. Știind că se apropie iarna și că în loc de Jon Snow o au pe Firea, bucureștenii se vor abține sau nu să înjure de morți?

(Notă: nu am văzut episodul ăsta care a scăpat pe net. Dar nici nu pot să-i condamn pe cei care l-au văzut “pe furatelea”. Într-o țară plină de site-uri de filme piratate – ai căror deținători scot bani din reclamele de pe ele! – chestia asta mi s-ar părea ușor ipocrită.)

Recomandări

Adaugă comentariu