30 la suta din electorat se afla online

30 la suta din electorat se afla online, iar pe bloguri avem peste 2 milioane de vizitatori unici pe luna – acestea sunt cateva dintre cifrele cuprinse in prezentarea mea de ieri, de la Conferintele Olimpiadelor Comunicarii.

Cum s-a ajuns la aceste cifre? Iata:

– conform BEC, in Romania sunt 18.301.309 votanti;

– conform ITU, in septembrie 2007, existau 7.000.000 utilizatori in .ro;

– conform statisticilor demografice Trafic.ro pe ianuarie si februarie, 78,8% dintre utilizatori au peste 18 ani. Prin urmare, avem de a face cu 5.516.000 utlizatori cu drept de vot. 30,14% din populatia cu drept de vot.

pentru a afla numarul de utilizatori unici pe blogurile monitorizate de Trafic.ro, descarcati acesta statistica si faceti un calcul simplu pornind de la numarul de vizitatori unici ai unui blog si cota sa de piata. Veti obtine, pentru luna martie, 2.188.240 vizitatori unici pentru Categoria Bloguri.

Foto: Adrian Ciubotaru

Recomandări

9 comentarii

 1. Avem 2 milioane de vizitatori unici lunar pe bloguri. Dar ce blogger isi permite sa porneasca o campanie pentru un partid / candidat ?

  Partidele aplica referitor la blogosfera o zicala pe care o spunea profesoara mea de romana “nu te baga in tarate ca te mananca porcii” Pai daca pornesti o dezbatere in mediul asta te mananca vizitatorii de viu … ca nu merge cu “o sa facem o sa dregem etc etc” Aici ori vb concret si sincer ori esti terminat. Politician care sa vb cat de cat sincer … mai avem pana acolo …

  Si daca nu te bagi in seama prin cei mai tari bloggeri si iti faci de capu’ tau un blog pentru tine ca partid de ex. cine il citeste ?

 2. Cristi

  Numarul este incredibil, intr-adevar.
  Dar stii, de exemplu, care este numarul mediu de utilizatori care raspund la un chestionar politic pe (sa zicem) unul dintre cele mai vizitate saituri? Eu nu stiu cu exactitate, dar cred ca am vazut o singura data 10.000 cand cu impicimantu’ lui Basescu. Alfel, nu tin minte sa fi vazut mai mult de o mie, doua, hai trei.

  Morala ar fi ca: tu vezi 5,5 milioane de votanti; Nokia vede 5,5 milioane de oameni dornici sa-si schimbe telefonul; o companie de telecomunicatii mobile vede 5,5 milioane de oameni care vor sa isi bage net la super viteza; managerul HR vede 5,5 milioane de angajati care “freaca netu'”; un psiho-terapeut ar vedea… altceva, cine stie!

  E drept, singura data obiectiva este numarul. Dar probabil ca e un target destul de eterogen, cu interese si preocupari diverse.

 3. […] cu cine votam? 16 Aprilie 2008 16:14 Teoretic 30% din votantii din tara asta “se dau pe bloguri” – multi, nene, multi. Unii se informeaza, altii se […]

 4. […] apropiat si la noi, pentru ca la altii deja se intampla. Dar mai intai cateva cifre calde de la Sorin-Tudor, care imi fac inimioara sa tresalte de bucurie. Primele cifre sunt legate de numarul alegatorilor […]

 5. […] la Sorin… Tags: blog, blogosfera, […]

 6. Simona

  UPSC-ul este un partid necunoscut electoratului, dar sunt oameni simpli, cu mult bun simt, cu potential intelectual – deci sunt cei care daca ii veti vota vor face multe pentru orasele noastre-exemplu la Timisoara vin cu proiecte (respectiv atragere de fonduri, finantari externe) atat pentru oras, cat si pentru judet (chiar si la sate). Daca doriti sa facem ceva pentru Dumneavoastra in primul rand trebuie sa ne dati voie – VOTAND UPSC! VA MULTUMIM ANTICIPAT

 7. […] Daca ar fi sa credem ca, asa cum arata datele Internet World Stats, 12 milioane de romani sunt deja online, atunci ajungem la concluzia ca un alegator din doi se afla online. Mai exact, 49% din electorat (asa reiese refacand calculul pe care l-am prezentat aici). […]

Adaugă comentariu