Un alegator din doi este online?

Daca ar fi sa credem ca, asa cum arata datele Internet World Stats, 12 milioane de romani sunt deja online, atunci ajungem la concluzia ca un alegator din doi se afla online. Mai exact, 49% din electorat (asa reiese refacand calculul pe care l-am prezentat aici).

Cum se pot “atinge” acesti alegatori in termeni de eficienta electorala? Este o intrebare la care politcienii si strategii politici angrenati in campania electorala care bate la usa ar trebui sa incerce un raspuns.

Iata un fragment din articolul pe care il semnez astazi Evenimentul Zilei:

(…)Un bazin electoral virtual – cuvântul chiar se potriveşte! – pe care politicienii nu aveau cum să-l rateze. Însă un bazin electoral dezamăgit de politicieni: în luna iulie, de pildă, toate cele peste 350 de siteuri politice monitorizate de trafic.ro au strâns, la un loc, doar 587.658 vizitatori unici, în timp ce numai site-ul „Evz“ a strâns, de unul singur, 666.258 de vizitatori unici. O dezamăgire reflectând „în on-line“ lehamitea din viaţa reală şi de care politicienii încearcă să fugă, părăsind site-urile de partid pentru a-şi face bloguri. De aici, citiţi de o mie, două de oameni pe zi, se amăgesc că internetul le-ar putea reda o parte din ceea ce a dispărut odată cu comunismul: presa partidului unic. Şi, instinctiv, fie purced să-i apostrofeze pe jurnaliştii care cutează a gândi altfel, fie, asemeni lui Adrian Năstase, cheamă la camaraderesc oprobriu al oponenţilor politici.

O dovadă în plus că lecţia localelor nu le-a fost de folos. Sau, parafrazând, nu-i on-line-ul ca off-line-ul. Pentru că pe internet nu se uită nimic. Niciodată.

Recomandări

5 comentarii

 1. felicitari Sorine si la mai mare!

 2. Sorin Tudor

  Multumesc mult, Orlando!

 3. bravo sefu, ma faci sa fiu mandru ca ne-am strans manutele delicate:)

 4. Sorin Tudor

  @ Arhi,

  Asa suntem noi, niste delicati! Pacat ca nu ne (re)cunoaste lumea! 🙂

 5. neagrigore

  “12 milioane de romani sunt deja online” … hmmm, oare? Daca luam statisticile pe Romania, ar trebui trecuti si cateii si purceii, plus telefoanele mobile. Eu unul, nu prea am incredere in cifra asta. In schimb, m-as bucura sa stiu ca daca in lume reala nu au reusit sa inteleaga instructiunile, poate in second life nu o sa il mai alegem pe I. I.

Adaugă comentariu