Vivi, Orlando si Trafic.ro

In cadrul comentariilor unui post preluat de pe blogul lui Spinei, Vivi face o serie de afirmatii calomnioase copilaresti la adresa Trafic.ro:

“Sunt convins ca ei folosesc statisticile adunate pentru analize de piata si analize ale concurentei. Orlando stie probabil mai multe despre asta.”

Total eronat! Din ceea ce stiu eu, Trafic.ro nu a facut asa ceva. Si, categoric, nu face asa ceva! De ce? Din motive ce tin de deontologie. La fel ca si Google, de exemplu (ce pacat ca Google nu poate schimba si mentalitatile unora dintre angajatii sai…).

Orlando, stii tu, asa cum sustine Vivi, mai multe? In cazul in care stii, te rog spune-ne! In definitiv, afirmatiile lui nu jignesc doar actuala echipa Trafic.ro, te jignesc si pe tine si pe toti aceia care, pe parcursul a sapte ani de zile, au dezvoltat acest proiect.

Nota: Vivi, daca tot afirmi ca “termenii de utilizare trafic.ro (sunt) atat de… permisivi”, poate ca n-ar strica sa te informezi asupra regulamentului BRAT. Sau asupra oricarui alt regulament al unui serviciu similar.

Recomandări

10 comentarii

 1. Sorin,

  Vivi iubeste trafic.ro, harta care l-a facut celebru e bazata pe trafic.ro 🙂

  i-am raspuns direct la postul lui, pe vremea noastra nu ne foloseam decat de statisticile globale pe care le comunicam si in piata + nu existau statistici private deci chiar nu era nevoie sa analizam concurenta.

  ca o recomandare cred ca ar trebui sa va obisnuiti cu astfel de mesaje, aveti (inca) cel mai important serviciu din .ro si e normal sa existe (si) voci care vorbesc in dezacord cu voi.

 2. Sorin Tudor

  @Orlando,

  Multumesc mult pentru raspuns. Si, fireste, pentru recomandare (in ceea ce ma priveste, sunt perfect constient de firescul existentei unor asemenea voci).

  Reamintesc totusi ca statisticile sunt private pentru ca asa doresc detinatorii site-urilor si nu pentru ca asa doreste Trafic.ro.

  Mai mult: Trafic.ro si-ar dori sa existe cat mai putini utilizatori care sa aleaga aceasta optiune din momente ce succesul acestui serviciu se fundamenteaza pe chiar transparenta informatiilor.

  Cat despre dragostea lui Vivi fata de Trafic.ro… Dupa felul nabadaios de a iubi, cred ca este un temperament extrem de pasional! Popor latin, ce sa mai vorbim! 🙂

 3. da, corect, nu m-am exprimat cum trebuie, vroiam sa spun ca pe vremea noastra nu exista aceasta posibilitate de a-ti seta statisticile private, a fost introdusa ulterior.

  dap, Vivi este extrem de pasional in tot ceea ce face 🙂

 4. Sorin, este vina mea ca nu comunic mai putin ambiguu atunci cand comentez. 🙂 Si eu folosesc trafic.ro “pentru analize de piata si analize ale concurentei”, nu e nimic in neregula cu asta.

  Singura mea nelamurire era daca voi, ca si mine, folositi doar statisticile publice sau le folositi si pe cele private.

  Cat despre parerea mea despre trafic.ro, iti recomand sa citesti mesajul asta mai vechi.

 5. si daca voi va doriti cu tot dinadinsul ca userii sa nu-si tina statisticile private, de ce doamne iarta-ma nu scoateti porcaria aia si sa fie totul ca inainte?
  v-a bagat cineva pe gat ideea asta cu statisticile private?
  vor private? sa plateasca t3-ul ca d’aia e

 6. Sorin, daca tot suntem aici, imi permit sa iti recomand si eu ceva.

  Ingrijorarile din partea pietei, asa cum spune si Orlando, sunt normale. Utilizatorii vostri nu lucreaza in acealasi birou cu voi si nu va cunosc, asa ca este natural sa isi puna intrebari.

  Astfel de ingrijorari nu ar trebui intampinate cu ostilitate sau comentarii personale la adresa celor care le exprima, ci pur si simplu ca nelamuriri si probleme pe care si le pun cei care va folosesc serviciul si care trebuiesc adresate printr-o mai buna comunicare.

  Btw, ce se mai aude cu procesul impotriva lui Orlando? 🙂

 7. Sorin Tudor

  @Vivi,

  Poti sa-mi dai un singur exemplu concret in care Netbridge ar fi folosit alfel de statistici?

  Mai mult: poti sa-mi dai un singur exemplu in care Netbridge ar fi realizat “analize ale concurentei” fie si pe baza statisticilor publice?

  Sunt sigur ca nu poti, pentru ca asa ceva nu exista!

  Uita-te in Trafic! Uita-te daca site-urile noastre pot fi banuite de un astfel de ajutor “neortodox”… Stii bine ca nu pot fi banuite.

  Iti raspund deschis: Netbridge nu se foloseste de statisticile private! Nu ne permitem o astfel de greseala! Ar fi, pur si simplu, o eroare fatala.

  Mesajul tau vechi il stiu. Si cu atat mai mult nu pot intelege de ce ai preferat sa “te declari convins” fara sa ai nici cel mai mic argument…

  @Kleampa

  Optiunea ca statisticile sa poata fi private a venit din necesitatea de a oferi webmasterilor posibilitatea de a-si proteja munca… E firesc ca un webmaster care a investit timp si ore lucrate pentru a promova un site sa nu vrea ca munca lui sa fie copiata in doar cateva secunde de un altul.

  Trafic incearca sa ofere gratuit ceea ce ofera T3. Sunt, intr-adevar si neajunsuri, insa cred ca avantajele pentru industria online sunt mult mai mari decat dezavantajele.

 8. Sorin Tudor

  @Vivi,

  Nu este vorba de ostilitate. Micile noastre “intepaturi” online ne privesc.

  La un moment dat spuneai ca ai realizat ca blogul tau este si o responsabilitate.

  Stii extrem de bine ca eu, personal, te consider “unul dintre cei mai respectati romani de pe Internet”.

  Fii in continuare asa, Vivi! Daca pana si “modelele de succes” ajung sa arunce gratuit cu namol, atunci la ce sa ne mai asteptam?

  Sau, daca ai plecat, nu te intereseaza ce “creste” dupa tine? Sper, din tot sufletul, sa te mai intereseze…

 9. Din punctul meu de vedere Vivi a spus doar niste ingrijorari care in mod firesc unii oameni le pun. In aceeasi situatie e si Google(au Gmail, Analytics, checkout, Docs,etc) in sensul ca oamenii se ingrijoareaza daca o firma nu detine prea multe informatii cu privire la un domeniu.

  Parerea mea e ca din momentul in care se pun asemenea intrebari lucrurile stau bine de ambele parti. De ce?
  1) utilizatorii vor fi foarte atenti la miscarile companieie si vor sanctiona fiecare greseala(asta implica un interes fata de companie si implicit o popularitate mai mare)
  2) tinand cont de punctul 1 firma va incerca sa nu faca greseli si in special vor fi inovativi in domeniul lor.
  Parerea mea! Hac!:)

 10. Vivi, Orlando si Trafic.ro

  In cadrul comentariilor unui post preluat de pe blogul lui Spinei, Vivi face o serie de afirmatii copilaresti la adresa Trafic.ro

Adaugă comentariu