Vesti si mestesuguri

O sa va dau o veste.
Nu, nu candidez la presedintie, cu toate ca stiu ca o propozitie, ca sa fie completa, trebuie sa aiba subiect si predicat.
Nici n-o sa marturisesc ca m-am culcat cu minori. Voi spune totusi urmatoarea chestie: sotia mea e de departe cea mai batrana persoana cu care am dormit vreodata.

Iata si vestea: am de gand sa-i dau in judecata pe cei de la Brown & Williamson Tobacco Company, producatorii tigarilor Pall Mall, si o sa le cer un milion de dolari despagubire! Incepand de la varsta de 12 ani fumez, tigara de la tigara, doar Pall Mall fara filtru. Si, de ani buni, Brown si Williamson imi promit – inca de pe pachet – ca ma vor ucide.
Dar am ajuns la varsta de 82 de ani. Va multumesc mult, ticalosi nenorociti! Sub nici o forma nu as fi vrut sa traiesc intr-o epoca in care cei mai puternici oameni de pe planeta se numesc Bush, Dick si Colon.

(Kurt Vonnegut – Un om fara de tara)

Ce este cu acest citat? Si, mai ales, care este vestea?

Ei bine, patruns de cuvintele lui Vonnegut, tin sa va anunt ca pachetul meu cu tigari zace – de trei zile! – nedesfacut. Nu, nu m-am lasat de fumat. Ci, lasandu-ma ghidat de principiul ce-si face omul cu mana lui lucru manual se numeste, am decis ca exista un mestesug care merita mai multa atentie. Care este acest mestesug? Aflati din filmuletul de mai sus…

Recomandări

Adaugă comentariu