Vasile Dancu: declaratie pentru prieteni

La o zi dupa ce PSD a dat publicitatii una dintre cele mai consistente analize ale sale din ultima vreme, Vasile Dancu publica, sub forma unei declaratii politice, documentul care a stat la baza acestei analize.

Iata cateva spicuiri care mi s-au parut extrem de interesante:

 • Activitatea Guvernului este luată in discutie de pe pozitiile emotionale, legate de interese inguste sau doar din punctul de vedere al unor partizanate care nu au nimic de a face cu interesul public.
 • Primul Ministru este criticat de unii pentru că i-a eliminat de la guvernare si de altii pentru că interesele lor private le-au fost afectate.
 • In evaluarea activităţii guvernamentale rareori folosim indicatori care să măsoare performanta si calitatea guvernarii iar in putinele cazuri cand se calculează indicatori, acestia sunt greu imposibil de obtinut dacă esti parlamentar de opozitie.
 • Din nefericire, la noi folosirea indicatorilor de performanta este doar o vorbă si in mimetism absolut inconsistent.
 • Nici societatea civilă sau mass-media nu participă la la nasterea unei culturi a performantei, comentariile colorate sunt privilegiate cifrelor, iar folosirea de indicatori este prea greoaie si mai putin interesantă decat un epitet sau o cearta intre doi politicieni.

Intreaga declaratie politica poate fi citita aici.

Recomandări

Un comentariu

 1. Semantic

  Cam slab produsul marca Dancu, un expozeu pretentios academic lipsit de vana politica.

  Doar atat mai poate Dancu?

  hm…cuvantul PSD nu apar nicaieri…probabil ar putea fi sustinut si de PD si atunci mai bine sa nu il patenteze, hehhee

Adaugă comentariu