Vasile Blaga: la un pas de victorie

Sorin Oprescu – 32,3% din voturi, Vasile Blaga – 28,8% din voturi, in conditiile in care s-ar prezenta la vot 46% dintre bucuresteni. Acestea sunt datele INSOMAR prezentate astazi de Realitatea TV.

Cum, in realitate, la la urne vor fi prezenti, in cel mai bun caz, 35% dintre bucuresteni, sunt din ce in ce mai convins: Vasile Blaga va castiga primul tur al alegerilor locale.

Si, in timp ce cohorte intregi de analisti politici se intreaba (cu priviri aproape inteligente) de unde va lua Buldogul voturi in turul doi, ma voi rezuma sa spun doar atat:

cocotat pe pozitia de virtual castigator al Primariei, lui Vasile Blaga ii va fi destul de usor sa lipeasca de Sorin Oprescu eticheta “eternului perdant” si sa se indrepte, usor, usor, spre castigarea alegerilor.

Sigur, cu negocieri punctuale, cu presa prietena tragand salva dupa salva, cu incercari de a mobiliza electoratul in fata “omului lui Ion Iliescu” si, mai ales, cu o infrastructura de partid bine pusa la punct.

Iar acum cateva randuri, asa, de dragul exercitiilor logice:

 • pentru a avea sanse, Oprescu ar trebui sa isi schimbe strategia. Nu cred ca va reusi. Nu pentru ca nu isi da seama de aceasta necesitate, ci pentru ca infrastructura de care dispune nu este suficient de elastica pentru a-i permite sa-si adapteze campania;
 • teoretic, Oprescu ar putea sa se claseze pe primul loc, fapt ce ar schimba radical desfasurarea ulterioara a campaniei. Problema este ca teoretic se pot intampla multe (inclusiv o prezenta atat de putin numeroasa la vot incat sa-l avem in turul doi, alaturi de Blaga, pe Orban sau pe Diaconescu).

Recomandări

8 comentarii

 1. nea Tudore, ma dezamagesti bre.:) daca in turul 2 ajung oprescu si blaga, cam cu cine crezi matale ca vor vota alegatorii lui diaconescu? sau cei ai lui orban?
  m-as indoi spre profund ca o sa blagieze

 2. Sorin Tudor

  @ Arhi,

  1. Repet: depinde de pe ce pozitie va ajunge (de pe aceea de invingator sau de pe aceea de invins).

  2. Sa te intrebi cu cine vor vota alegatorii lui Diaconescu sau Orban este un mod de gandire – scuza-ma, Arhi!!! – jurnalistic. Eu cred ca o buna parte dintre ei vor vota cu telecomanda, somnul, nevasta etc.

 3. deci ma simt jignit produnf de faza cu jurnalistii, dar treaca de la mine. totusi, cred ca in bucuresti va fi un intens vot al dezamagitilor, al celor 18 ani de opozitie trendy, care au adus orasul in pragul dezastrului, fie ca s-a numit CDR, PNL sau PD. Acum se va vota fix contra lui Blaga si atat.

 4. Semantic

  Am eu asa un anumit feeling ale meu de intutitzie a presimtzirii mele domnu Tudor ca va iese pronosticul si estimarile, impreuna si pe rand, ca sa zic ashea…
  Am cateva intrebari
  -ce structura de varsta au votantii lui Oprescu?
  -ce prognoza meteo avem?
  – si ce se da in ziua de 1 iunie la Antena 1 la televizor?
  Multumesc

 5. Sorin Tudor

  @ Semantic,

  Ce spui tu sunt lucruri de le vorbesc batranii la bere… Lasa analistii sa analizeze si bloggerii sa blogheze!

  Nu de alta, dar daca le mai spui asa, in clar, poa’ se prind si altii si se scumpeste berea! 😉

 6. Semantic

  Domnu Tudor,
  vezi! daia nu e bune blogurile pen’ca nu influentzeaza dramatic piata berii, hehehehe

 7. Semantic, berea face burta. trebuie sa luptam sa punem o taxa de 2 centi. ah, damn, deja o facuse my mentor, Al B.

 8. Semantic

  Fascinant ! ai si mentor! te admir sincer!
  Al B. vine de la Al Bano?

Adaugă comentariu