Traian Basescu vs. Sorin Oprescu

Sorin Oprescu nu numai ca este comod si delasator (pentru a nu spune de-a dreptul lenes), dar se mai si duce pe tobogan in sondaje.

Cel putin asa ne lasa sa intelegem Traian Basescu:

“Omul ăsta nu vine la serviciu mai devreme de ora 16, ca şi la Parlament. Nu poţi să vii ca viceprimar când pleacă funcţionarii”; (Realitatea.net)

“Blaga a pornit greu şi nu a pornit cu o dramoletă de genul se respinge lista, e bună lista, vine o doamnă de la Sectorul 3 (…) dar ne mai dăm şi foc la cort” (…)Băsescu a spus că dacă Blaga a ajuns de la 14% la 24% în sondaje este bine, iar dacă Sorin Oprescu a ajuns de la 52% la 39%, este rău. (Mediafax)

Si astfel, unei strategii electorale firesti,

in timp ce Oprescu afirma ca i-a fost ars cortul, Traian Basescu lasa sa se inteleaga ca Oprescu si-a ars cortul;
in timp ce Oprescu afirma ca este independent, PD-L afirma ca Oprescu este candidatul lui Ion Iliescu la Primăria Capitalei.

incep sa ii vina in completare loviturile sub centura de care vorbeam. Lovituri sub centura firesti si ele.

Pentru ca, in timp ce Vasile Blaga are de partea sa simpatizantii lui Traian Basescu (nu doar ai PD-L; si cu atat mai putin doar proprii simpatizanti), iar Sorin Oprescu are de partea sa o parte masiva din electoratul “vechiului PSD” si, firesc, multi dintre “dezamagitii convinsi”, lupta electorala se da pentru electoratul volatil.

Altfel spus, castigator va fi acela care stie sa convinga sa se prezinta la vot partea electoratului volatil dispusa sa-l voteze si – la fel de important! – reuseste sa descurajeze prezenta la vot a celor pe care nu reuseste sa-i convinga.

Si, in timp ce atacurile la scena deschisa intre “omul lui Iliescu” si “omul lui Basescu” indeplinesc functia de mobilizare a electoratului, atacurile sub centura vizeaza tocmai demobilizarea sa.

Nota: vorbeam, tot aici, despre lucrurile cu adevarat interesante din sondaje. Cumva, “oamenii lui Basescu” par mai bine pregatiti, fie si pentru ca au o mai mare experienta in aplicarea strategica a concluziilor. Ramane de vazut daca Doctorul va reusi sa se mentina “pe linia de plutire”.

Recomandări

Un comentariu

  1. Cristi

    Care sunt loviturile sub centura? “Stim” deja ca cineva a avut ceva cu el la inregistrarea candidaturii… Cat despre vorbele lui Basescu, astea sint alinturi obisnuite de campanie.

    E interesat de urmarit ultimele sondaje, cum au fost realizate si de catre cine. Si, ghici ghicitoare, de ce?

Adaugă comentariu