Trafic.ro lanseaza NET Index

Trafic.ro introduce primul instrument destinat analizei evolutiei Internetului din Romania. Mai multe despre NET Index se pot afla din comunicatul de presa reprodus in continuare.

Premiera online: NET Index depaseste 3000 puncte

Bucuresti, 03 decembrie 2006 / netBridge/

De Ziua Nationala a Romaniei, cele 20.753 de site-uri active inscrise in Trafic.ro au fost vizitate de 4.957.304 de ori # La 1 Decembrie 2006 NET Index a fost 3062, inregistrand o crestere de 100,9% fata de 1 Decembrie 2005 si de 208,7% fata de 1 Decembrie 2004 # NET Index castiga 119,84 puncte in ultima saptamana # Recordul de vizitatori a fost atins in data de 27 noiembrie, cand site-urile contorizate de Trafic.ro au fost vizitate de 6.243.495 ori.

Trafic.ro, serviciul de monitorizare a audientei pe Internet in Romania, introduce, in premiera romaneasca, cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2006, NET Index, primul instrument destinat analizei evolutiei Internetului din Romania.

Dupa sase ani de monitorizare a audientei pe Internet, introducerea unui instrument care sa vina in intampinarea tuturor companiilor ce au prezenta online si care sa evidentieze tendinta generala a evolutiei traficului pe Internetul romanesc, este pasul firesc pe care Trafic.ro il face.

“Dorinta de masurare a traficului pe Internetul din Romania a condus la crearea NET Index. Dot commerce-urile romanesti isi vor cunoaste valoarea relativa pe care o au pe piata online, prin raportare directa la acest indice”, declara Traian NEACSU, Project Manager la Trafic.ro.

NET Index

NET Index se calculeaza pe baza numarului de afisari ale site-urilor contorizate de Trafic.ro, principalul serviciu de masurare a audientei pe Internet din Romania. Indicele este de tip Laspers si se calculeaza saptamanal (in ultima zi a saptamanii), metoda de calculare fiind similara cu aceea a indicilor bursieri. NET Index va fi furnizat gratuit, prin intermediul newsletter-ului Trafic.ro, newsletter lansat odata cu indicele NET Index.

In viitorul apropiat NET Index va fi personalizat, permitandu-se astfel compararea trendului global versus trendul propriului site sau a tendintei categoriei cu tendinta site-ului propriu.

Recomandări

10 comentarii

 1. Foarte interesant! Va oferi si alte informatii, in plus fata de ce se poate acum “scoate” din trafic.ro ?

 2. passivehero

  Foarte interesant indeed. Parerea mea e ca ati generat un chart de excel cu niste date din trafic.ro – si ta-daaa! Netbridge never sleeps.

  Daca ne aratati o interfata, un screenshot o maslina ceva atunci mai pare credibil. Daca nu – va intelegem, e greu.

 3. Waw – Foarte interesant si util ! Dar de ce nu il puneti si intr-un loc public pe trafic. ro ?

 4. Comunicatul e destul de tehnic :).
  Ca sa simplificam un pic, cum pe viitor tendinta traficului blogului meu ar putea fi comparata cu tendinta globala va fi destul de simpla compararea cu cea a blogului tau. In concluzie o sa avem parte de un Alexa local? 🙂

 5. devoratorul.de.net

  Mda….ne-ar putea totusi lamuri cineva ce sau cine e acest indice Laspers ..ca google nu a auzit de el…

 6. Morar

  daca nu gresesc,

  http://www.dst.dk/upload/chainindices.pdf

  laspeyres este numele complet al autorului (Lasper-yes’ index)

 7. Sorin Tudor

  Costin, trei randuri precise, la obiect, cu doza de ironie inclusa (dupa cum ne-ai obisnuit 🙂 ). NET Index va fi folositor tuturor celor ca tine. Sau tu ai facut deja primul milion? 😉

 8. Nu. Din pacate. Calculele imi arata doar 4 de 0 anul asta. Pana la 6 … nu ar mai fi mult dar de moment ma multumesc cu targetul de a te intrece in trafic.ro! 😛

 9. Salut,

  In primul rand tin sa multumesc celor care pus intrebari aici. In a doilea rand, o sa incerc sa raspund, succint la fiecare dintre ele:

  I:Foarte interesant! Va oferi si alte informatii, in plus fata de ce se poate acum “scoate” din trafic.ro ?
  R:In viitor, indicele va oferi si o serie de informatii care momentan nu le-am lansat. Stay tuned!

  I:Foarte interesant indeed. Parerea mea e ca ati generat un chart de excel cu niste date din trafic.ro – si ta-daaa! Netbridge never sleeps.
  Daca ne aratati o interfata, un screenshot o maslina ceva atunci mai pare credibil. Daca nu – va intelegem, e greu.
  R:Am folosit niste date din trafic.ro, le-am ponderat si apoi am generat acest chart. Dorim sa realizam cat mai curand si o interfata web pe care sa o folositi.

  I:Waw – Foarte interesant si util ! Dar de ce nu il puneti si intr-un loc public pe trafic. ro ?
  R:Va fi, in curand.

  I:Comunicatul e destul de tehnic 🙂 .
  Ca sa simplificam un pic, cum pe viitor tendinta traficului blogului meu ar putea fi comparata cu tendinta globala va fi destul de simpla compararea cu cea a blogului tau. In concluzie o sa avem parte de un Alexa local? 🙂
  A:Noi credem ca va reprezenta mai mult decat ceea ce este Alexa la ora asta pe piata romaneasca 🙂

  I:Mda….ne-ar putea totusi lamuri cineva ce sau cine e acest indice Laspers ..ca google nu a auzit de el…
  R:Deja s-a raspuns la intrebare.

  Multumesc si va urez un trafic cat mai mare 🙂

 10. […] Why is it an issue? Because BRAT will audit the Romanian Internet (for the first time) and this article raises serious doubts… or maybe the journalist used to write about agriculture before this. I wonder what Doru Panaitescu (ARBOmedia), Orlando Nicoara (MPI) or Sorin Tudor (NETBRIDGE) have to say about this, if they consider this article relevant and how they will react as BRAT members. […]

Adaugă comentariu