That isn’t cool

In timp ce UDMR condamna decizia primarului Emil Boc de a autoriza contramanifestatia din 15 martie a Noii Drepte, iar acesta afirma ca, daca nu ar fi autorizat-o, “manifestatia ar fi putut să scape de sub control”, deputatii UDMR Antal Arpad Andras si Tamas Sandor cer interzicerea organizatiei Noua Dreapta.

De partea cealalta, Alexandru Santu, presedintele oganizatiei clujene a Noua Dreapta, cere scoaterea in afara legii a UDMR.

Puteti citi mai mult in Evenimentul Zilei. Si, tot in Evenimentul Zilei, doua declaratii interesante:

Smaranda Enache, preşedintele Ligii Pro Europa din Targu-Mureş: “Tinerii nu stiu aproape nimic despre nazism si sunt dezinteresaţi de partidele clasice, parlamentare. Acest tip de manifestare radicala, plină de aplomb tineresc, poate să fie atragatoare”;

Cristian Pirvulescu, presedintele Pro Democratia: “Manifestatiile sunt orchestrate, daca nu cumva au aceeaşi origine, de cei care au fost preocupati permanent de mentinerea unor tensiuni intre romani si maghiari. Martie 2008 nu este totusi martie 1990”.

Recomandări

3 comentarii

  1. Se pare ca domnul de la Pro Democratia a pierdut contactul cu realitatea din tara, daca face declaratii din astea. Acolo au fost oameni cu convingeri puternice

  2. Sorin Tudor

    @ Gabi,

    Poti defini putin “oameni cu convingeri puternice”?

  3. Sorin, ma refeream la convingerile nationaliste ale celor din ND. In niciun caz nu e vorba de oameni luati de pe strada si pusi pt o zi sa faca pe nationalistii, pt a face politica cuiva.

Adaugă comentariu