Test politic: meriti sa votezi?

Raspunde onest la intrebarile de mai jos:

 • Daca PSD il va desemna pe Marian Vanghelie drept candidat pentru Primaria Capitalei, iti vei spune ca Bucurestiul are nevoie de un “spirit practic si de o inteligenta nonconformista”?
 • Atunci cand Orban afirma ca “intre PNL si PSD este aproape o prapastie doctrinara” te gandesti la doua partide aflate intr-o opozitie constructiva si nu la doua partide aflate de o parte si de alta a prapastiei?
 • Cand Emil Boc cheama liberalii in PDL, te gandesti ca romanul e ospitalier si ca turismul (chiar daca e politic) face economia sa duduie?
 • Cand Cozmin Gusa cerseste legitimitate la Ion Iliescu te gandesti ca “e un tanar deschis la minte si neatins de comunism care are toate sansele sa reuseasca in politica”?
 • Auzind ca Aurelian Pavelescu ar putea fi candidatul unei aliante PNTCD – PNG pentru Primaria Bucurestiului, te gandesti la o colaborare fireasca intre doua partide crestin-democrate si nu la banii lui Becali?
 • Ai fost in stare sa vezi filmuletul de mai sus. Dupa ce il vezi si pe acesta, iti spui ca Funar este candidatul care va reusi sa consolideze relatiile fratesti dintre romani si maghiari?

Interpretarea rezultatelor: Acorda-ti un punct pentru fiecare raspuns afirmativ si zero puncte pentru fiecare raspuns negativ.

6 puncte. Sigur ca meriti sa votezi, e dreptul tau constutional! Pacat ca nu ai 18 ani… Ai deja 18 ani? Vai, dar pari atat de tanar! Eu zic sa-ti traiesti viata din plin! Uite, dormi inca vreo 60 de anisori si apoi mai raspunde la intrebari inca o data. Ok?

Peste 3 puncte. Prietenii iti spun ca ai o privire inteligenta, nu-i asa? Cum, n-ai primit pana acum nicio conserva cu Chapi? Ei, lasa, o sa primesti dupa ce n-o sa mai rozi pantofii.

1 – 3 puncte. Pun pariu ca te crezi un tip plin de umor. Hai, recunoaste: ai ras la spotul acesta si il consideri facut de o “echipa de profesionisti”. Cum, nu esti tip? Si iti permiti sa mergi la vot in loc sa iti epilezi mustata?!

Recomandări

4 comentarii

 1. Cristi

  Am fost atat de debusolat de intrebari, incat nu am mai inteles modul in care se calculeaza punctajul. 🙁 Deci nu votez… 🙂

 2. Bun testu’…acu cand o sa tzipe “bunii cetatzeni” la mine ca nu votez o sa le arat cu deshtu’ catre testul asta.

 3. Cristi

  @ Andrei
  Pe mine ma apuca rasul doar cand pronunti numele cantindatilor. Iti mai aduci aminte de ora de romana in care ti se explica etimologia numelor caragialesti?
  A braintrain on the wave: Orban se potriveste cel mai bine la profilul bucuresteanului. Ah, Budapesta…

Adaugă comentariu