Basescu baga bani in buzunarele mogulului Patriciu

Va mai aduceti aminte declaratiile presedintelui Basescu referitoare la “mogulii presei”?

Presedintele Basescu a repetat in timpul interventiei sale la Romania Actualitati ca situatia actuala este un razboi mediatic si ca nu are nici o retinere in a spune ca Patriciu, Vantu si Voiculescu utilizeaza media in aceasta batalie pentru a obtine favoruri economice. (transcript)

Astazi, pe final de campanie pentru europarlamentare, adevarul electoral arata altfel. Iata:

Si, fireste, un screenshot care ofera dimensiuni nebanuite votului uninominal:

Pentru aceia care nu stiu, publicatiile Adevarul si Click! fac parte din trustul Adevarul Holding, detinut de Dinu Patriciu, “mogulul” care, intre altele, declara ca “Basescu este ciobanul din fruntea tarii”.

Si cum acolo unde este Traian Basescu, PD isi face si el de treaba, iata inca doua screenshot-uri:

In cele din urma, “adevarul electoral” este ca banii pe care Traian Basescu (si PD) ii baga in buzunarele “mogulului” Patriciu sunt cheltuiti cu sens. O spun atat sondajele (incercati, cei care va pricepeti, sa analizati pe segmente bazele de date disponibile, de exemplu, aici) cat si experientele trecutului.

Recomandări

6 comentarii

 1. daca s-ar ocupa patronii de managementul spatiilor publicitare, probabil ar ramane cu spatiul gol

  dar cel mai probabil ca nici nu stie ca ii face reclama lui base

 2. casandra

  Am revazut BOPul din noiembrie 2005. atunci nu remarcasem intrebarea daca armata sa preia conducerea cand guvernul se dovedeste incompetent. Intre timp, strategi de securitate nationala a lui Base a definit drept risc de securitate si “proasta guvernare”, incompetenta la guvernare. Straveziu deja ce se va petrece, pe fond, daca PD castiga alegerile. Pe cat pariem ca o groaza de baieti aflati in rezerva sau in retragere se vor osteni sa ne conduca (civili, de-acum!)? PD deja a devenit un fel de zombi. Nu mai e partid, e doar un mecanism care salveaza aparentele.

 3. Semantic

  Sorin,
  mie imi place vizualul lui Base. Ma tot intrebam, de ce e pozat in costum de “cioclu, costum negru cu camasa alba? dupe un rastimp am observat ca rimeaza cu ideea de curatenie si cu referinta sa de primar.
  Sa vedem maine, dar mai ales luni. Ar mai avea fro 2-3 ocazii bune prin care sa controleze mediatic toata saptamana.
  Nu-i prea vad bine pe cei din tvr, in loc sa faca “un paravan de emisuni” care sa preia socurile ofensivei prezidentiale ei sunt cu spatele la zid.
  Exact cum spui, Base chiar cand isi plateste inamicii are un avantaj pe termen lung.

 4. Sorin Tudor

  @ Casandra,

  Cred ca esti prea patimasa. Fie si pentru faptul ca, intr-o statistica a “legaturilor de sange”, baietii de care vorbesti deja ne conduc / continua sa ne conduca. Nu neaparat din prima linie si nu neaparat prin intermediul PD. Fara vreo legatura cu subiectul ;): iti mai aduci aminte ca un domn numit Magureanu avea, la un moment dat, partid?

  @ Semantic,

  Da, este (inca) un vizual bun. O rima cu ideea de curatenie, dar absolut sigur nu s-a dorit a se face referire la primarul Basescu. Ci doar vesnica egalitate: costum + cravata = autoritate.

  Ai dreptate, cred ca Presedintele va reusi sa controleze mediatic “saptamana decisiva”. Cu toate astea, chiar daca multi nu vor sesiza, cred ca vom fi martorii primei infrangeri a lui Basescu.

  O infrangere numita simplu: PLD.

 5. Semantic

  Sorin,
  sa nu itzi faci iluzii, daca tu sau altii ajung sa remarce ca o eventuala infrangere a PLD ar fi prima infrangere strategica, eu as spune, parafrazand un veteren vietnamez comunist ca este foarte putin sau deloc relevant.

 6. Sorin Tudor

  @ Semantic,

  Eu nu imi fac iluzii.

Adaugă comentariu