Tantalaul si Gogomanul

Ieri, in timp ce Cristi Sutu semnala aparitia unui nou spot anti-Oprescu Iulian Comanescu facea publice cateva imagini anti-Blaga primite pe e-mail.

Si uite asa, click dupa click, a prins a se vorbi despre faptul ca batalia Oprescu-Blaga s-a mutat pe Youtube, visandu-se stangaci la o noua Guerilla Digitala.

Nimic mai fals de vreme ce, din punct de vedere al eficientei, intre mistocarelile de astazi si ceea ce s-a intamplat in 2004 nu exista nici cea mai mica legatura.

In marketingul politic, un viral care nu sfarseste macar intr-un zvon cu oarecare credibilitate este un fas. Un hohot de ras si atat.

In 2004, hazul a fost doar un vehicol, iar zvonul a fost incarcatura.

Chiar asa: va mai aduceti aminte zvonurile despre un anume film si cat de multi erau aceia care auzisera de la un prieten ca s-a intalnit cu cineva care i-a povestit ca stia pe un altul care se jura ca vazuse filmuletul pe un telefon?

Care dintre mesajele de astazi are puterea unui zvon?

Ba, mi-a spus mie cineva ca a auzit pe cineva care stie ca Oprescu e lenes?!;

Ba stiu sigur de la cineva care stie din surse sigure ca Blaga abia si-a facut buletin de Bucuresti?!

Sau care se poate transforma in folclor urban?

Esti mai lenes ca Oprescu!” sau “Esti mai provincial ca Blaga“?

Ba, tu sforai mai tare ca Oprescu!” sau “Dai din coada ca Blaga!“?

Poate fi impins catre urne pentru a alege Tantalaul sau Gogomanul? Si, pana va decideti asupra raspunsului, va recomnad sa cititi aceasta insemnare a lui Florin Dumitrescu.

Recomandări

Un comentariu

  1. daca m-as baza pe o singura chestie as alege primarul un localnic si nu pe cineva din provincie. dar intre blaga si oprescu e cam greu de ales

Adaugă comentariu