SOV il umileste pe Basescu

Reactia lui Sorin Ovidiu Vantu la acuzatiile presedintelui Basescu a facut rapid inconjurul redactiilor:

Trustul Realitatea – Catavencu este o institutie media cu 2.133 de angajati si are la baza o investitie de cca. 180.000.000 euro, probabil cea mai mare investitie facuta de un roman in Romania. Daca dumneavoastra, Domnule Presedinte, credeti ca am investit atatia bani pentru a va agresa, inseamna ca aveti vis-a-vis de propria persoana o parere exagerat de buna.

Fapt oarecum amuzant de vreme ce toata lumea pare a se concentra pe un cuvant – Basescu – si nu pe o suma – 180.000.000 euro!!!

Impartind frumos la 18 ani (1990 – 2008) aflam media anuala a independentei in varianta SOV… Ma refer la independenta presei, fireste. Biletele in bataia Vantului, scriam, la inceputul lui 2007, pornind de la acesta stire. Iar afirmatiile de atunci raman valabile.

[Actualizare:] In vremea asta, in trustul lui Voiculescu s-a dat liber la “lobby”. Fireste, sunt gata sa cred ca “lobby” a fost folosit in sens metaforic de vreme ce, din cate stiu, activitatile de acest gen sunt ilegale. Doar ca nu reusesc sa-mi dau seama care e metafora…

Recomandări

7 comentarii

 1. Ilegale sau ne-reglementate juridic?

 2. Sorin Tudor

  @ Dragos,

  Risti sa afli diferenta? 😉

 3. De ce nu? Lobby-ul e un subiect pe care l-am abordat de multe ori in ARRP.

  Si e un subiect extrem de serios vezi dezbaterile.

  SUA reglementeaza lobby-ul. Romania si traditia europeana spun ca reglementarea nu e ok.

  Dar atentie, cat timp nu reglementam lobby-ul (deci nu are sens juridic), nu se poate spune in nici un caz ca activitatea pe care o numim “lobby” este ilegala.

 4. […] mai mari trusturi de presa romanesti: Intact si Realitatea-Catavencu. Am vazut materialul video la Sorin Tudor si am citit comentarii la Victor […]

 5. @dragos:
  ce vrei sa spui:
  1- facem trafic de influenta (nu avem lobyy ii spunem cum vrem) si pt ca nu e reglemantat nu e ilegal
  2- nu conteza ca nu ai norma juridica, ca e imoral atata timp cat sunt in avantaj…
  3 … varianta ta ?

 6. Traficul de influenta este reglementat, prietene McGogoo.

  Lobby-ul nu numai ca e altceva decat traficul de influenta, dar mai e si ceva perfect legitim, din punctul meu de vedere.

 7. […] mai mari trusturi de presa romanesti: Intact si Realitatea-Catavencu. Am vazut materialul video la Sorin Tudor si am citit comentarii la Victor […]

Adaugă comentariu