Romania: cum suntem?

Stiu: suntem ospitalieri, inteligenti, curajosi, cu un dezvoltat simt al umorului si o tuica excelenta. Dar asta o stim noi. Pentru ca asa am fost invatati sa stim. Si pentru ca ne place cum suna.

Cum ne vad insa ceilalti?

Do not smile in public in Romania or the locals will think you odd. (Sursa: The Global Etiquette Guide to Europe)

In Romania, ordinary conversation can become quite loud and passionate; this is rarely a sign that an argument is taking place. (Sursa: The Essential Guide to International Understanding)

Chiar asa: de fapt, cum suntem?

Recomandări

4 comentarii

 1. […] ianuarie, 2009 de boladenieve78 the bitter-sweet pill of the day vine via Sorin Tudor: “The Global Etiquette Guide to Europe” avertizeaza “Do not smile in public in […]

 2. “Do not smile in public in Romania or the locals will think you odd.”

  si mie mi s-a parut ca oamenii se uita ciudat la cei care zambesc in public, dar asta doar in Bucuresti

 3. Cristi

  Al doilea avertisment este valabil si pentru Spania: cu cat te lasi mai spre sud, cu atat mai adevarat.
  In Cordoba si Granada chiar ai senzatia ca romanii ar putea fi considerati discreti. Nici in Madrid nu e mai diferit, cel putin dimineata, daca te duci intr-o cafenea. Nu, cel care serveste nu tranteste cestile si farfuriutele pentru ca e nervos si ar vrea sa-ti sparga capul, pur si simplu asa fac toti for no obvious reason.
  Un alt mit romanesc e ca femeile noastre frumoase sucesc mintile barbatilor. Nimic mai fals. Pe strada vezi aere, mutre acrite si superioare, “care merita”. In Budapesta, in schimb, e cu totul si cu totul altceva… 😉 Si nici nu trebuie sa stii ungureste.

 4. […] Citisem mai demult la Sorin Tudor că ne ştie toată Europa de gălăgioşi ce suntem: In Romania, ordinary conversation can become quite loud and passionate; this is rarely a sign that an argument is taking place. […]

Adaugă comentariu