Razboiul Palatelor: faza online

Pentru prima data conflictul dintre Palate a ajuns mai intai in online si abia apoi in media traditionale:

  • marti, 12 februarie, pe site-ul Presedintiei este publicat un comunicat de presa in care se arata ca

“Preşedintele României consideră că declaraţiile cu privire la organizarea de alegeri anticipate şi, respectiv, la schimbarea ministrului Apărării creează confuzie pe plan intern şi extern şi aduc prejudicii credibilităţii României în contextul pregătirilor pentru organizarea, la Bucureşti, a Summitului NATO din 2-4 aprilie a.c.”.

  • miercuri, 13 februarie, pe site-ul Guvernului este publicata o informatie de presa ca raspuns la comunicatul Presedintiei:

“Şeful Executivului a subliniat că înlocuirea ministrului Apărării nu va afecta, sub nici un aspect, pregătirile pentru summit-ul NATO. Aceste pregătiri se desfăşoară potrivit planului convenit cu partenerii externi iar noul ministru va asigura continuarea în acelaşi ritm a activităţilor respective, a adăugat premierul Tăriceanu”.

Din nefericire, nu avem de a face cu un semn de incurajare la adresa mediului online sau cu o subita constientizare a utilitatii acestuia. Guvernantii satului virtual au vrut doar sa demonstreze ca nivelul de comunicare dintre Palate a atins nivelul minim.

Sau, altfel spus, comunicarea prin intermediul mediului online a fost folosita ca o jignire rostita “diplomatic”…

Exista insa si o veste buna: bobarnacele schimbate intre palate n-au interesat pe nimeni in mediul online. Dovada? Traficul pe guv.ro (aprox. 7.000 unici/zi) si pe presidency.ro (aprox. 1.500 unici/zi) a ramas la fel de scazut ca in orice alta zi.

Iar daca vreti o dovada in plus, priviti datele care rezultau astazi, la ora 17:00 din Trafic Fight.

Recomandări

Adaugă comentariu