Prin curtea scolii, cu IAB Romania

Asadar, IAB Romania – Asociatia Industriei de Publicitate Online din Romania – exista. Si chiar in mai multe exemplare. Sa recapitulam:

  • 15 septembrie 2006: IAB Romania isi face cunoscute primele intentii;
  • 23 noiembrie 2006: este ales Consiliul Director extins al IAB Romania;
  • 15 martie 2007: dintr-un post al lui Marius Pahomi rezulta ca mai exista un IAB Romania, ca acest nou IAB are un presedinte (un oarecare Stan Faryna) si, mai mult, ca “IAB-ul fantoma” este deja afiliat la IAB Europe;
  • 15 martie 2007: AdPlayers.ro dezvolta subiectul.

Si de aici, rasu-plansul: oameni mari din intreaga industrie online afla cu “stupoare” marea noutate si, in loc sa vada ce este de facut pentru a iesi dintr-o situatie penibila, se prind copilareste intr-o miuta online, intrecandu-se in a-l invinovati pe Marius Pahomi pentru vina de a fi aratat cu degetul spre amatorismul din randurile corpului profesoral.

Apoi, cuprinsi de autosuficienta purtatorului de catalog, profesionistii online-ului romanesc decreteaza simplist si simplificator: nu conteaza ca IAB-ul lui Faryna este afiliat la IAB Europe, IAB-ul nostru e mai bun! De ce? Pentru ca are sustinerea “noastra”.

O mentalitate inspaimantatoare si paguboasa. O mentalitate a unor oameni care, crezandu-se bancheri, nu pot trece peste stadiul ironiilor spuse in jurul mesei de Monopoly.

A contact cineva, macar telefonic, oficialii IAB Europe pentru a le explica situatia creata? Intereseaza pe cineva ca, fara recunoastere europeana, online-ul romanesc va continua sa faca valuri doar intr-un pahar cu apa?

Stapani peste curtea scolii, profesorilor nu le mai pasa de ore. Pentru ca acolo, in curtea scolii, ei sunt cei mai mari.

Domnilor profesori, intreaga industrie online are nevoie de un IAB puternic. Treceti la treaba!

Recomandări

3 comentarii

  1. […] Daca mai era nevoie sa vedeti ce aberatii se mai intampla in .ro, aruncati o privire pe aici.Unde este site-ul oficial IAB Romania oameni buni dupa atatea luni? Cand si unde incepe acea noua etapa in .ro Orlando?Pe bune, in .ro acum parca este ca in Romania anilor 90-95…. […]

  2. Prin curtea scolii, cu IAB Romania

    Recapitulare cu Sorin Tudor de la Netbridge: “Asadar, IAB Romania – Asociatia Industriei de Publicitate Online din Romania – exista. Si chiar in mai multe exemplare.”

  3. […] Asta dupa ce IAB-ul romanesc a dat cu oistea-n gard, trezindu-se cu un anume personaj pe post de presedinte IAB Romania in fata IAB Europe, desi romanii alesesera pe altcineva. […]

Adaugă comentariu