Phil Noble: The First One

Stiti care a fost primul consilier american a carui imagine a fost folosita in cadrul unei campanii electorale europene?

Da, chiar el, Phil Noble, “consilierul pro bono al lui Obama”, capul de afis al evenimentului Politica 2.0, evenimentul despre care am tot vorbit (aici, aici, aici si aici).

In campania din 1994, Carl Bildt, pe atunci inca premier al Suediei, si-a acuzat contracandidatul (Ingvar Carlsson) ca si-a angajat un mercenar american. Si a folosit imaginea lui Phil Noble in materialele electorale. Carlsson si Noble au castigat.

Ce vreau sa spun cu asta? Ca Phil Noble chiar a participat la scrierea istoriei marketingului politic. Si ca evenimentul Politica 2.0 ar fi putut fi promovat si altfel. Dar, cine stie, pe malurile Dambovitei, poate ca si abordarile mai neaose au eficienta lor.

Nu in ultimul rand, un link “pour les connoisseurs”.

[Actualizare:] Dupa ce Elena Udrea a spalat podele si a crosetat, Bogdan Olteanu a cusut nasturi si i-a calcat camasa lui Victor Ciutacu. Victore, daca prindeti vreun candidat care se crede talentat la spalat vase si la dat cu aspiratorul, gazduiesc eu emisiunea!

Recomandări

6 comentarii

 1. Tu tot nu vrei sa intelegi ca ei AU VANDUT BILETE pentru show? Vrei sa ceara pagubitii (era sa zic de la FNI) banii inapoi? 🙂

 2. Sorin Tudor

  @ Victore,

  Dupa cum s-a vazut, tu iti dai si camasa de pe tine pentru binele natiei, insa nu toata lumea e la fel de generoasa! 🙂

 3. @victore eu am nevoie de cineva care sa imi faca cafeaua si sa imi aprinda tigara (am mainile ocupate pt ca …tastez – la ce te gandeai? nu, eu nu le am in buzunarele altora!! )
  pe cine imi recomanzi? 😉
  Sorin, excelent linkul. ma apuc sa citesc… btw:
  esti mai liber? ai terminat cartea? poate iesim la berea aia 😛

 4. draga Sorin, eu inca mai sper ca vei putea veni maine (azi, ma rog) la conferinta.

 5. […] foarte ocupat, motiv pentru care nu am avut timp sa ajung la Politica 2.0 (multumesc pentru invitatie, Diana). A ajuns in schimb Zoso, dornic nevoie mare sa invete ce si cum cu […]

 6. […] mi-am spus parerea pe subiect, Sorin a rasucit chestia pe toate fetele, pana a ajuns la o concluzie mai aproape de realitate, deci nu vad rostul unui “restart” pe […]

Adaugă comentariu