Nesimtirea, a patra putere in stat

Aratam aici cum Phil Noble, principalul invitat al evenimentului Politica 2.0, recunoaste ca este un simplu voluntar – intre multi, multi altii! – in campania lui Obama si nicidecum consilier al lui Obama.

Acum priviti aceasta imagine si vedeti cum organizatorii Politica 2.0 se folosesc de un neadevar cras pentru a ademeni publicul… (este vorba de o reclama pe care, in cursul zilelor urmatoare, o veti vedea in editia tiparita a mai multor publicatii.)

De cata nesimtire este nevoie pentru a te lauda ca il ai invitat pe consilierul lui Obama cand, in fapt, ai invitat un simplu voluntar din campania acestuia?

Cum de a acceptat trustul Realitatea sa fie partas la o astfel de grosolanie?

Cat de credibil mai poate fi considerat trustul Realitatea cand el insusi este partas la dezinformari atat de penibile?

Sunt, fireste, intrebari retorice. Una, peste alta: Victore, pai daca asta-i Realitatea, iti dai seama ca poti organiza la tine in emisiune un adevarat congres al consilierilor politici din lumea intreaga?

Recomandări

7 comentarii

 1. Daca-i strang intr-o seara in studio pe Dan Andronic, sotii Saftoiu si Horia Mihalcescu, plus olecuta de Bogdan Teodorescu prin videotelefon de prin Africa Neagra, pot sa tai si bilete la intrare. De fapt, Sorine, asta-i cheia: biletele de intrare. Daca scriai pe afis ca aduci un lipitor de afise din campania lui Obama, nu mai puteai sa iei taxele alea nesimtite. Si de cand (si mai ales de ce?) te mira impostura celor de la Realitatea?

 2. Sorine, la 5 mil si jumate cat e biletu’… cred si eu ca nu puteau sa spuna ca e doar un voluntar :))
  poate ca nu lipeste afise. dar nici consiler nu este.
  sursa: http://www.natimeir.ro/
  off topic: ma bucur ca il vad pe Victor Ciutacu pe aici 😉

 3. Cristi

  Deh, fiecare urmeaza scoala vietii…

 4. Evident ca este vorba de marketing (adica de lovele, de cascaval, de parnos, de parale).
  Numai ca trebuie sa fii posesor de creier adanc lobotomozat ca sa poti crede ca “za consilieru’ lu’ Obama” ar putea freca menta printr-o tara bananiera (istarn iurop) acum, in plina batalie electorala.
  Si totusi, crezandu-ne asa, au lansat totusi gogoasa.
  Traiasca masa de manevra!

 5. Sorin Tudor

  @ Adrian,

  In ritmul asta, viitoarele afise vor fi despre conslierul lui Obama care vine in Romania sa invete cum se castiga alegerile. 🙂

 6. […] poveste pe care care Adrian Cristea o rezuma intr-o singura fraza: Trebuie sa fii posesor de creier adanc lobotomozat ca sa poti crede ca “za consilieru’ lu’ […]

 7. […] capul de afis al evenimentului Politica 2.0, evenimentul despre care am tot vorbit (aici, aici, aici si aici). In campania din 1994, Carl Bildt, pe atunci inca premier al Suediei, si-a acuzat […]

Adaugă comentariu