OKazii.ro: premiera pe piata licitatiilor online

OKazii.ro face un pas extrem de important (si de curajos) in profesionalizarea serviciilor de licitatii din .ro prin introducerea unui sistem de comisionare a tranzactiilor.

Incepand cu 16 februarie, Okazii.ro va percepe un comision pentru tranzactiile efectuate cu succes de maxim 20 de euro (procentual, maxim de 2% din valoarea tranzactiei). In medie, comisionul perceput este de sub 1% din valoarea tranzactiilor.

In momentul in care este plasata o oferta castigatoare pentru unul sau mai multe articole scoase la licitatie, se considera ca o tranzactie a avut loc si un comision va fi perceput vanzatorului. Comisionul va fi un mic procent din valoarea tranzactiei sau, in cazul unor categorii speciale de articole (auto/moto, imobiliare, afaceri/servicii), va reprezenta o suma fixa.

Sau, spus pe romaneste:

Datorita implicarii financiare a vanzatorului in momentul in care o tranzactie se efectueaza cu succes, cumparatorul se va putea asigura de faptul ca vanzatorul si oferta acestuia sunt serioase.

Cred ca este un inceput de drum si ca multi vor fi aceia care ar trebui sa multumeasca OKazii.ro pentru curajul de a implementa pe piata romaneasca o astfel de initiativa. Inclusiv unii dintre carcotasii de astazi.

[Actualizare] Pe aceeasi tema, intre altii: Orlando, Mircea, Ionut, Andrei.

Recomandări

18 comentarii

 1. […] Au mai scris despre acest subiect, printre altii, Orlando Nicoara, Ionut Popa, Mircea Scarlatescu, Sorin Tudor, Andrei Rinea, eCostin. […]

 2. gabi

  pe mine ca vanzator nu ma deranjeaza comisionul perceput pentru o tranzactie incheiata, ci nesimtirea lor si restrictiile absolut cretine pe care le-au adoptat in ultimul timp ( gen : nu ai voie sa pui mai multe produse in acelasi anunt sau nu ai voie sa oferi bonusuri) … au ajuns sa iti modifice pretul cu care vinzi tu un produs dupa bunul lor plac si nici macar nu esti anuntat de asta.
  ca urmare a noului regulament (nu a comisionului) vor pierde cu siguranta multi utilizatori. eu nu o sa mai vand/cumpar nimic de pe okazii…

 3. moldovanu

  sal ma numesc pe okazii x_x_x_nemesis si din cauza prostului sistem de securitate a itului OKAZII momentan fac cumparaturi doar de la utilizatorii cunpscuti !!
  okazii e plin de tepari(vanzatori si licitatori) iar okazii nu poate opri asta, sau nu vrea!!!
  eu am platit comisioane pe tranzactii si mi s-au intors coletele!
  am cumparat si am platit pietre!
  cel mai bine era daca okazii obliga utilizatorul sa se logheze cu cnp(cod numeric personal) sa vedem atunxi cum isi fac altii cate 10 id-uri, daca okazii ar putea si verifica autenticitatea cnp (exista softurui pt asta) teparii(vanzatori sau licitatori ar fi complet eliminati. acum eliminatii isifac alte iduri

 4. Draga domnule x_x_x_nemesis, ma numesc Andrei Rinea si sunt un nou membru al echipei de programatori al proiectului Okazii.ro.

  Referitor la ce spuneati dvs :

  “cel mai bine era daca okazii obliga utilizatorul sa se logheze cu cnp(cod numeric personal) sa vedem atunxi cum isi fac altii cate 10 id-uri, daca okazii ar putea si verifica autenticitatea cnp (exista softurui pt asta) teparii(vanzatori sau licitatori ar fi complet eliminati. acum eliminatii isifac alte iduri”

  Pot sa va comunic urmatoarele :

  Autentificarea pe baza CNP-ului nu solutiona problemele mentionate de dvs. deoarece o persoana poate obtine CNP-ul altei persoane. Intr-adevar exista un algoritm de validare al unui CNP bazat pe validarea sumei de control insa aceasta nu spune nimic legat de persoana care se autentifica.

  Modelul actual de autentificare presupune mentionarea si validarea unui telefon mobil. Bineinteles ca o persoana isi poate inscrie mai mult decat un numar de telefon mobil gratie ofertelor tip “cartela” disponibile de la principalele servicii de telefonie mobila insa este curent cea mai eficienta metoda de contracarare (desi imperfecta, evident) a clonelor.

  Tinand cont de istoricul nefericit la care faceti referire va recomand realizarea de tranzactii doar cu utilizatorii okazii.ro verificati, utilizatori ce nu au doar un telefon mobil verificat dar au si cartea de identitate confirmata. Acestia prezinta mai multa incredere si pot fi urmariti civil sau penal mult mai eficient.

 5. De unde castiga bani okazii.ro pana acum? Probabil sunt eu mai lent in gandire, dar nu vad pe siteul lor nici reclame, doar niste recomandari catre alte siteuri ale netbridge. Deci eu cel putin nu pot sa-mi dau seama de unde castigau ei bani pana acum, sau nu castigau, si au mers pe minus pana acum ca sa-si formeze o piata si abia de acum urmeaza sa castige. Sa ma lumineze si pe mine cineva va rog! Castigul okazii.ro pana acum era zero?

 6. miron aurel

  Am trimis banii ceruti de vanzatoarea “oaname” pe un numar de card si am asteptat mult si bine numerele de tel ce le vindea ,mai mult a facut ce a facut si mia blocat accesul in okazii probabil reclamandu-ma,ma inselat de 400 lei si acum vinde in continuare aceleasi numere de tel.ex.07xx yyy yyy.rog administratia okazii.ro sa deblocheze contul “mooc”nu stiu ce sa mai fac sa revin la contul meu,deoarece trebuie sa fac tranzactii in continuare.nu se poate sa incurajatii in asa masura pe cei care fac escrocherii pe okazii.ro,VA ROG IN MOD DEOSEBIT SA DEBLOCATII CONTUL”MOOC”faceti ceva sa simt si eu ca dv nu va complaceti in apararea celor ce vin aici doar ptr a insela oamenii.INCA O DATA ATENTIE MARE LA :OANAME:CARE VINDE ILUZII,IN ACEST MOMENT CAZUL ESTE IN SOLUTIONARE LA CIRCA 3 DE POLITIE,DEBARASATIVA DE ASEMENEA ELEMENTE. SOLICIT IN MOD RESPECTOS ADMINISTRATIA OKAZII.RO SA-MI DEBLOCHEZE CONTUL”MOOC” PENTRU AM-I PUTEA DESFASURA AFACERILE CUM AM FACUT SI PANA ACUM.VA MULTUMESC MIRON

 7. siturile free vor ramane free daca sunt inteligenti si vor putea sa aduca bani prin alte metode, ca sa sustina siteul.

 8. yo

  dupa cat am inteles din comentariile de mai sus site-ul asta sustine okazii, probabil pentru reclama, dar eu unul nu vad de ce sa dau 20eur ca sa vand un htc hd si acesta sa nu fie vandut.

  Da. Am platit 20 de eur pentru promovare si telu nu s-a vandut. acum au pus si comisioane si contul meu este suspendat. Foarte bine pentru ca nu o sa il mai folosesc. Vindeam un produs poate pe an in schimb cumparam foarte multe, si a trebuit sa imi fac alt cont ca sa pot sa folosesc forumul, dar doar atat.

  Cat despre site-uri free sunt un milion: aukro.ro bidbuy.ro netten.ro si multe altele.

  Iar din ce fac bani aceste site-uri cand sunt inca mici avem iarasi un milion de variante: alte siteuri ale aceeasi firme care produc, comisioanele pentru incarcare poze sau promovare anunturi, reclame pe site etc.

  Deci parerea mea: Am platit comisioane la okazii 2 sms-uri odata (ultima oara) pentru ca primul nu l-a vazut si vroiam sa listez a trebuit sa trimit si al doi-lea sms (total 20eur) ai acum am contul inactiv ca trebuie sa mai platesc vreo 14 eur, si NU AM VANDUT nimic. Licitatia s-a expirat, s-a relistat si mi-a mancat banii din cont.

  Acum vad ca au preturi mai mici dar pentru o promovare totala si incarcare de imagini si toate optiunile selectte, cat ma costa sa pun o licitatie acum???

Adaugă comentariu