Oferta lui Sorin Tudor pentru o conferinta extrem de utila

Să vă spun un secret: acum doi ani am fost amenințat că voi fi dat în judecată.

Nu, nu a fost prima dată când am fost amenințat cu așa ceva. Dar a fost una dintre cele mai amuzante amenințări. (Ok, la întrecere cu această amenințare cu “cremenalul”, primită în urmă cu patru ani).

Pe scurt: acum doi ani am organizat un eveniment online numit Olimpiada 2.0, pentru care am creat pe post de logo, construcția grafică alăturată. După câteva luni de la terminarea evenimentului m-am trezit cu o scrisoare venită din partea Comitetului Olimpic Român care amenința cu dreapta judecată pentru “bastardizarea siglei COR”. Citatul este exact iar scrisoarea este una dintre cele mai amuzante nuvele pe care le-am citit vreodată. O păstrez și acum pentru a o savura în zilele mohorâte.

Acum ideea nu este că eu primesc o dată la doi ani amenițări hilare ci că până și eu – care încerc, de fiecare dată, să îmi cântăresc bine cuvintele – primesc astfel de amenințări. Ba, mai mult: în cazul prezentat mai sus m-am abținut cu greu să nu stârnesc un hohot de râs prin blogosferă la adresa organizației amintite. Și motive erau suficiente (și suculente), credeți-mă. Mai ales că ele, motivele, implicau companii foarte mari și foarte cunoscute.

Am povestit toate acestea pentru a sublinia cât de importantă cred că este conferința Legal Issues în Social Media. O conferință care pune pe masă problemele care pot apărea și riscurile pe care social media le implică, prin discuții despre aspectele legale, implicațiile în HR și, mai ales, despre efectele pe care social media le au asupra corporate communication.

Legal Issues in Social Media va avea loc pe 25 octombrie, la Hotel Hilton din Bucuresti. Și pentru că pe bloguri vin uneori crizele, pe bloguri sunt oferite o serie de locuri oamenilor de PR și comunicare, la un preț special. Trimiteți un e-mail la office[@]evensys[.]ro, cu o solicitare pentru “Oferta lui Sorin Tudor”.

Recomandări

3 comentarii

  1. […] descoperit  pe blogul lui Sorin Tudor, o listă utilă a declanșatorilor de crize în Social Media, realizată cu ocazia conferinței […]

  2. Ce problemă de perspectivă.. ar fi putut considera sigla un fel de omagiu la adresa lor.

  3. Eu am fost amenintat de o fosta profesoara de sport pentru folosirea unei poze cu ea intr-un articol. Mentionez ca fotografia este publica, la liber acces, pe site-ul liceului. Inca nu stiu daca are sau nu de gand sa continue tot demersul pentru a ma da in judecata, am inteles ca a depus o plangere la politie deja.
    Profesoara asta face parte din breasla aia de oameni care vor putere, care apeleaza la amenintari, la diverse actiuni pentru a demoraliza. Am mai pus cateva intrebari pe la onlineri bine cunoscuti, insa nu pot spune ca am primit prea multe raspunsuri cu adevarat competente. In urma discutiilor pe care le-am avut cu diverse persoane care cunosc legea,am aflat ca nu prea are ce sa imi faca, nu am comis nici un delict prin folosirea pozei si a dreptului la exprimare.
    Dar asa e prin Romania, oricine te poate da in judecata si pentru faptul ca el crede ca esti extraterestru.

Adaugă comentariu