Mi se va spune Pericol Public. Din nou…

Ei bine, m-am decis: voi face scoala de soferi. Inca o data. Pentru ca acum vreo doi ani cand am mai facut-o, nici macar n-am catadicsit sa ma interesez ce tre’ sa fac pentru “a da sala”. Sau cum s-o spune.

Ma rog, n-am dat sala din lipsa de timp (ce tare tre’ sa fie sa dai o intreaga sala, asa pentru ca-ti prisoseste!). Lipsa de timp care s-a tradus foarte practic: nu mi-am gasit vreme sa invat semnele de circulatie. Chiar daca, am dus o carte plina de astfel de semne, in baie. Si am asezat-o strategic, asa cum doar un viitor sofer poate stii sa o aseze. Ei bine, marturisesc: nu am deschis acea carte nici macar in momentele de cumpana cand – tot din lipsa de timp – m-am trezit ca nu mai exista hartie igienica in spatiul destinat invatarii semnelor de circulatie.

Mai adaugati aici ca eu, chiar si la aceasta ora, stiu doar urmatoarele semne: “atentie, cad stanci”, “trecere de pietoni”, “atentie, traverseaza o caprioara”, “curba la dreapta” si “curba la stanga”. Ceea ce a facut sa-mi placa foarte mult sa fac scoala de soferi:

Instructorul: Mai incet, nu vezi semnul ala de acolo?!

Eu (uitandu-ma in directia in care mi se arata): A, ba da!

Instructorul nu m-a intrebat vreodata si daca stiu ce inseamna semnele pe care mi le arata. I-as fi raspuns sincer: nu stiu. Si poate ca as fi aflat.

De data aceasta sunt insa hotarat. Si, in cateva zile, intr-o masina pe care va scrie “Scoala”, ma voi afla eu. Si mi se va spune “Pericol Public”. Din nou!

PS: Pietoni, de saptamana viitoare, circulati numai si numai pe trotuarele voastre!

Recomandări

19 comentarii

 1. Sorin Tudor

  @ marie jeanne,

  Nici ca se poate spune mai bine!

 2. Secretu e sa ai bulan sa iei carnetu ca semnele le inveti din mers…ce crezi ca astia in bucuresti stiu semnele? unii nici semanizarea nu stiu unde este :)))

 3. Este chiar ” Atentie, cad pietre”, nu stanci:)). E ok, nu-i panica. Daca nu te descurci, putem negocia niste lectii, cu roluri inversate de data asta: de la profesionisti la incepatori:))

 4. Sorin Tudor

  @fanel,

  Multam pt incurajare!

  @Cristina,

  Negociem, negociem! 😉

 5. Scoala de soferi? Pe zapada asta? Suna fun sau periculos sau ambele. :))

 6. Sorin Tudor

  @Oxygen,

  Da, asa-s eu: traiesc periculos. Cei din jurul masinii vor trai insa si mai periculos! :))

 7. Iti recomand sa iti cauti un instructor bun. Ti-l dau pe al meu, daca vrei. Daca ai instructor nu tre’ sa mai inveti toate semnele de circulatie, ca ti le explica el cum trebuie.
  Ce trebuie sa inveti e legea si regulamentul si, mai nou, rahaturile alea de notiuni de mecanica si conducere ecologica. Alea-s groaznic de inutile (daca imi crapa masina-n drum, de ce tre’ sa stiu care-i motivul pentru care scoate fum negru?, ca oricum chem asistenta rutiera, ca nu ma apuc sa desfac un motor incapsulat de VW Polo din 2007, de exemplu – sau: de ce ma intereseaza sa consum mai putin cind plec la mare si am nevoie de portbagaj pe care sa-l umplu?). In fine, porcarii din astea.

 8. Sorin Tudor

  @Alex,

  Multam mult de tot!

 9. niciodata nu e prea tarziu 🙂 succes !

Adaugă comentariu