Libertate de expresie?

Pana unde se poate vorbi despre libertatea de expresie? Care este granita de la care incepe extremismul si din ce punct s-ar impune autocenzura?

Iata cateva exemple:

Din punct de vedere politic, U.E. este un stat totalitar, condus de o “elita” birocratica ce isi doreste permanentizarea puterii. (…)U.E. se remarca prin introducerea de reglementari – specifice unui control etatist totalitar – in cele mai marunte aspecte ale economiei si ale societatii. Gainile, porcii, cainii trebuie dotati cu microcipuri. (In curand si oamenii).

http://anti-ue.blogspot.com/2006/06/de-ce-sunt-mpotriva-ue.html

Maghiarii s-au obisnuit oarecum, in masura cu care te poti obisnui cu asa ceva, cu atitudinea ostila a unor reprezentanti a populatiei majoritare a Romaniei. (…)Am mentionat anterior ca acest termen este incorect folosit, dar ar fi mai corect sa afirmăm ca intr-un anumit context el este pur si simplu jignitor pentru maghiarii adresati cu el. Maghiarii nu sunt si nu se simt „romani” oricat ar dori unii romani nationalisti sa creada precum si anumiti politicieni extremisti sa poată a demonstra acest lucru.

http://bozgor.blogspot.com/2007/01/maghiarii-i-termenul-de-romn.html

Nimeni care imigreaza aici nu imigreaza pentru ca am fi noi o tară civilizata. Vin sa fure. Toti. De-aia si femeile au intrat in calduri sa-l vrajeasca pe un jidan din-asta ca sa-i ia banii… Apropo de jidani, parca nu terminaseram cu ei? Parca ii deportase Antonescu? Sau acuma s-au intors. Pai normal. Mulgeti fratilor tara si sugeti-o din toate partile pana o lasati fara vlaga, sa ajungem o tara din aia bananiera unde presedintele e fraierit de asasinii economici (AE) americani si unde ordine se face cu pumnu’.

http://afir.wordpress.com/2007/06/28/numai-aia-cu-bani-sau-ingusti-la-minte-imigreaza-in-romania/

Ca orice companie care se respecta, si cacatul asta de galera indo-evreiasca de sclavi in care lucrez eu trebuie sa simuleze deschiderea catre opiniile angajatilor. Pentru ca, nu-i asa, suntem o mare familie, nu o societate cu scop pur comercial, axata pe maximizarea profitului. Desigur, ca in orice familie normala, formata dintr-un tata indian alcoolic, un alt tata jidan zoofil si un al treilea eschimos hermafrodit (ca asa e acum in familiile moderne), se mai intampla ca doi-trei copii nefolositori sa fie aruncati in strada, vanduti pentru spare parts sau trimisi sa se inscrie in MISA, ramura legionara.

http://urletulpoporului.wordpress.com/2007/07/11/suggestion-box/

Fireste, nu ma astept ca blogosfera sa fie mai buna decat bloggerii care ii dau nastere. Si ca nici ca bloggerii sa fie mai buni decat societatea din care provin. Si totusi…

Recomandări

2 comentarii

  1. Desi nu aprob citatele de mai sus sa stii ca in gura fiecarui pacatos exista niste adevar. Fiecare chestie xenofoba, rasiala, misogina etc. de mai sus are cate un sambure de adevar (din pacate / din fericire).

    Atata vreme cat este un jurnal PERSONAL. Cu acces public sau nu, mi se pare MIE normal sa poti sa scrii ce vrei.

  2. bunul simt nu cred ca trebuie exclus niciodata, din orice

Adaugă comentariu