La un pahar de vorba cu Juan Pablo Villalobos

La invitaţia Curtea Veche Publishing, miercuri, 13 martie, voi discuta cu Juan Pablo Villalobos, copilul teribil al literaturii mexicane.

Villalobos-1O discuție prietenoasă, pe marginea volumului “Fiesta în bârlog” la care vă invit și pe voi. Ea, discuția care vă să zică, va avea loc în Energiea (str. Brezoianu, nr. 4), de la ora 19:00.

Juan Pablo Villalobos (n. 1973, Guadalajara) este unul dintre scriitorii contemporani în plină ascensiune. Prozator, eseist şi critic literar, obişnuieşte să abordeze în textele sale teme surprinzător de diverse, de la influența avangardei asupra operei lui César Aira, la “tangologie”, ejaculare precoce şi literatura latinoamericană în prima jumătate a secolului XX. A fost bursier al programului Alßan, finanţat de Uniunea Europeană, şi a obţinut un doctorat în teoria literaturii şi în literatură comparată la Universitatea Autonomă din Barcelona. De origine mexicană, trăieşte de câţiva ani în Brazilia, în São Paulo, după ce, până în 2011, a locuit timp de opt ani în Barcelona.

Recomandări

Adaugă comentariu